Aasiapärased krõmpsuvad köögiviljad ja kala

Aasiapäraselt maitsestatud lõhe ja salat. Algretseptis oli Hoisin kastme asemel miso-pasta, aga kuna sellist asja Prismast leida ei õnnestunud, siis rändas korvi Hoisin kaste. Ei tea küll, millest miso puhul ilma jäin, aga Hoisin kaste sobis ideaalselt lõhet maitsestama. Salat on värske ja krõmpsuv ning aasiapärasust lisavad sellele soja, riisiäädikas ja ingver. Õuna ma tavaliselt salatis ei armasta, aga siia sobis!

Idee Oma Maitsest.

neljale

2016-03-07 17.48.08.jpg

Lõhe (233 kcal/100 g):

  • 4 lõhefileetükki (u 700 g)
  • 55 g Hoisin kastet
  • soola, sidrunipipart
  • 30 ml sidrunimahla

Maitsesta kala Hoisin kastme, soola, sidrunipipra ja -mahlaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Jälgi, et sa üle ei küpsetaks (lõhe peab seest roosaks jääma!).

Salat (36 kcal/100 g):

Kaste:

  • 3 spl sojakastet
  • 2 spl (riisi)äädikat
  • 1 tl pruuni suhkrut
  • 1 tl hästi peeneks hakitud ingverit
  • pipart

Sega kokku kaste.

Salat:

  • 270 g kurki
  • 2 õuna (150 g)
  • 1 punane sibul (55 g)
  • 125 g redist
  • 100 g meelepäraseid idusid
  • 2 tl röstitud seesamiseeneid (10 g)

Puhasta kurk, õunad, sibul ja redised ning viiluta. Sega kokku idudega. Aseta salatiportsud koos kalaga taldrikule. Nirista peale kastet. Kaunista seesamiseemnetega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s