Seentega kotletid

Lapsena olid mu lemmikud just seentega kotletid. Polnud neid nii ammu saanud, rääkimata kunagi ise tegemisest. Mõnus nostalgialaks.

kuuele, u 34 tk (282 kcal/100 g)

2016-03-13 17.40.27.jpg

  • paar viilu sepikut (kasutasin Tosta rukkirösti, 55 g)
  • 150 g (suitsu)peekonit (kasutasin Inglise toorsuitsupeekonit)
  • 110 g sibulat
  • 500 g veisehakkliha
  • 150 g soolaseeni
  • 1 muna
  • 150 g seenemaitselist toorjuustu
  • 15 g hakitud peterselli
  • 30 g hakitud rohelist sibulat
  • 25 g hakitud küüslauku
  • soola, pipart

Leota sepikuviilud vees. Haki peekon ja sibul ning prae koos umbes 10 minutit. Sega hakkliha seente, muna, toorjuustu, sepiku, peterselli, rohelise sibula ja küüslauguga. Maitsesta soola/pipraga. Sõtku läbi ja vormi ümmargused kotletid.

Lao kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220 kraadi juures 10 minutit, kuni need on pealt pruunistunud. Alanda ahju temperatuur 180 kraadile ja küpseta veel 10 min kuni 15 minutit kuni kotletid on läbi küpsenud.

2016-03-13 17.05.47.jpg2016-03-13 18.46.48.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s