Juustuleib tumeda õllega

Mees ütles pärast selle leiva proovimist, et nüüd peangi hakkama talle leiba küpsetama :P See on imeline. Tasub proovida kohe ahjust võetult ja soojalt, aga ka külmana on sama hea. Lemmikosa on ekstrakrõbe koorik. Järgmine kord tahaks proovida teise juustuga ja ka seemned sisse visata.

Idee siit.

1 päts (286 kcal/100 g)

2016-03-15 19.12.41.jpg

  • 180 g täisteranisujahu
  • 280 g mitmeviljajahu
  • 2 spl pruuni suhkrut
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • pipart
  • 3,5 dl porterõlut
  • 150 g täisrasvast riivitud juustu (kasutasin Vene juustu)
  • 2 spl sulatatud võid
  • soovi korral eri seemneid: päevalilleseemned, kõrvitsaseemned

Sega suuremas kausis jahud, suhkur, küpsetuspulber, sool ja pipar. Sega õlu kuivainete hulka ja lisa ka juust. Sega kõik läbi. Kui tainas on liiga paks, lisa veidi õlut. Tulemuseks peaks olema parajalt paks tainas, mis tuleb vormi laiali lükata ehk mis ei valgu ise laiali.

Kalla tainas võiga määritud vormi. Pintselda leib pealt sulatatud võiga. Küpseta 180 kraadi juurdes umbes 50 minutit, kuni leiva sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase kümmekond minutit vormis jahtuda, enne kui leiva vormist välja kallad.

2016-03-15 18.06.55.jpg2016-03-15 18.53.15.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Juustuleib tumeda õllega

  1. Pingback: Kaalikasupp suitsutatud paprikaga | Cook the day away!

  2. Pingback: Soodaleib | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s