Krõbedad küpsised valge šokolaadi, apelsini ja jõhvikatega

Lihtsad krõbedad ja väga magusad võiküpsised, millel kerge apelsinimaitse.

Idee siit.

u 16 tk (524 kcal/100 g)

2016-03-15 19.26.53.jpg

  • 125 g toasooja võid
  • 55 g suhkrut
  • 1 apelsini riivitud koor (7 g)
  • 1 munakollane
  • 150 g nisujahu
  • 50 g valget šokolaadi
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid
  • kaunistamiseks 20 g tumedat šokolaadi

Eelkuumuta ahi 170-kraadini. Vahusta miksriga toasoe või ja suhkur, kuni segu on ühtlane ja kreemine. Mikserda sisse riivitud apelsinikoor ja munakollane. Lisa segu sisse pool jahukogusest ning tükeldatud valge šokolaad ja veidi peenemaks hakitud jõhvikad. Sega segu kahvliga läbi ning lõpuks sega juurde ülejäänud jahu. Sega kuni segu on ühtlane ja ainukesed tükid, mis veel tainas on, on šokolaadi- ja jõhvikatükid.

Veereta käte vahel tainast umbes golfipallisuurused pallid, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru lamedamaks. Ma eriti lamedaks ei surunud, sest tihti vajuvad küpsised plaadil liiga laiaks. Küpseta ahjus 5 min kuni 7 minutit, kuni küpsised on äärtest kergelt pruunid. Kuna mu küpsised olid palju paksemad, kulus mul 2 korda rohkem aega. Lase jahtuda ning kaunista sulatatud šokolaadiga.

2016-03-15 18.50.31.jpg2016-03-15 19.08.56.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s