Makroonid granadillitäidisega

Makroone tasub alati mitu plaaditäit teha, sest vähemalt mul tulevad need väga erinevad. Kui üks ebaõnnestub, siis võib teine täiuslik tulla. Nii ka seekord. Suurema plaaditäie tegin nii, et panin paberžablooni küpsetuspaberi alla, et ühesuurused makroonid saada. Seetõttu aga polnud küpsetuspaber pritsimise ajal korralikult vastu plaati ja makroonid ei tulnud ühtlased. Ülejäänud taina pritsisin ilma žabloonita lasanjevormi ja sealsete makroonidega jäin rahule. Olen nüüd Itaalia meetodiga ära harjunud ja enam muud moodi ei tahakski neid teha. Ja kui nüüd maitset kommenteerida, siis granadillitäidise kiidan ma heaks!

Idee siit.

461 kcal/100 g

2016-03-18 18.27.18.jpg

Makroonid

  • 75 g mandlijahu
  • 80 g tuhksuhkrut
  • 56 g munavalget
  • punast või roosat toiduvärvi
  • 75 g suhkrut
  • 18 g vett

Kaalu ühte kaussi kokku mandlijahu ja tuhksuhkur. Sõelu saadud segu teise kaussi. Kui mandlijahu ei taha läbi sõela minna, siis peaks seda veel jahvatama. Jaga munavalge kahte kaussi – 28 g ja 28 g. Ühte munavalgekaussi lisa natuke värvi ja sega hoolikalt läbi (ära vahusta). Kalla värvitud munavalged kuivainete peale, ära sega! Jäta ootele.

Pane pliidi juurde valmis teine kauss munavalgetega ja mikser. Väikeses potis sega kokku suhkur ja vesi ning kuumuta madalal kuumusel, kuni siirupi temperatuur on 115 kraadi. Sel hetkel alusta täisvõimsusel munavalgete vahustamist. Kui siirupi temperatuur on 118 kraadi, eemalda pott tulelt ja kalla siirup vaikselt munavalgevahu hulka, jätkates pidevalt vahustamist. Vahusta segu kuni teravate tippudeni. Nüüd kalla pool munasegust kuivainete kaussi ja sega hoolikalt spaatliga läbi. Lisa ka teine pool munavalgetest ja sega tainas kokku. Pane tainas kondiitrikotti ja pritsi sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u 3 cm diameetriga ringid. Kui makroonid pritsitud, lase kogu plaaditäiel 20 cm kuni 30 cm kõrguselt 2 kuni 3 korda vastu lauda kukkuda, et õhumullid välja ajada. Jäta toatemperatuurile kuivama umbes 30 minutiks, kuni näpuga katsudes ei jää tainast näpu külge.

Täidis

  • 125 g piimašokolaadi
  • 15 g võid
  • 60 g granadillipüreed

 

Kuni makroonikestad kuivavad, pane ahi 150 kraadi peale soojenema ja tee täidis. Täidise jaoks sulata šokolaad võiga vesivannil. Lisa granadillipüree ja sega ühtlaseks.

Küpseta makroone 150-kraadises ahjus umbes 12 minutit. Jälgi, et need pealt ei pruunistuks! Kui ahi kipub kõrvetama, siis küpseta madalamal temperatuuril natuke pikemat aega. Valmidust saab kontrollida nii, et lükkad makrooni õrnalt näpuga külje pealt. Kui makroon “võbeleb”, küpseta veel minut-paar, kui püsib kenasti paigal, siis on valmis! Lase makroonidel täielikult jahtuda ja eemalda plaadilt. Otsi poolikutele sobivad partnerid ja täida keskelt!

2016-03-18 18.29.44.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s