Õuna-kaneeli müsli

Peaaegu täiesti suhkruvaba müsli mandlite ja seemnetega. Lisasin suhkrut vaid õunapüreesse, et see natuke magusamaks saada, aga võib ka ilma. Tulemuseks eriti mahedamaitseline müsli, mis on see-eest ekstra krõbe! Kuigi olen suur magusasõber, meeldib see mulle väga!

Idee siit.

liitrine purgitäis

2016-03-18 18.22.22.jpg

  • 200 g õunapüreed (2 keskmist õuna, kooritult 240 g, ja 20 g moosisuhkrut)
  • 120 g mandleid
  • 200 g täisterakaerahelbeid
  • 80 g päevalilleseemneid
  • 40 g seesamiseemneid
  • 2 tl kaneeli
  • näputäis soola

Valmista õunapüree. Mina tükeldasin kooritud ja puhastatud õunad, panin need kastrulisse koos tilga vee ja natukese moosisuhkruga ning keetsin pehmeks. Seejärel saumikserdasin püreeks.

Haki mandlid veidi väiksemaks.

Sega kõik koostisained omavahel.

Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 160-kraadises ahjus u 30 min kuni 40 minutit. Sega müslit iga 10 minuti tagant. Mina küpsetasin 140-kraadises pöördõhuga ahjus ja segasin iga 5 minuti tagant. Ja seekord ei läinudki müsli kõrbema! Ahjust võttes sega veelkord hoolega müslit, nii väldid suuremaid tükke. Jahuta müsli ja hoiusta klaaspurgis.

2016-03-18 18.10.28.jpg2016-03-19 17.43.15.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s