Šokolaadimüsli

See müsli oleks tulnud väga hea, aga kuivatatud ploomid ja rosinad muutusid ahjus osaliselt kivikõvaks ja mõruks. Seega soovitaks need hoopis pärast müsli ahjust võtmist juurde segada.

Idee siit.

liitrine purgitäis

2016-03-18 19.01.46.jpg

  • 0,75 dl vett
  • 2 spl Demerara suhkrut
  • 25 g kookosrasva
  • 40 g mett
  • 30 g piimašokolaadi
  • 25 g tumedat šokolaad
  • 250 g täisterakaerahelbeid
  • 50 g India pähkleid
  • 50 g sarapuupähkleid
  • 80 g kuivatud ploome
  • 70 g rosinaid
  • 30 g kõrvitsaseemneid

Pane vesi, suhkur, kookosrasv ja mesi potti ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Eemalda tulelt ja lisa hakitud šokolaadid. Sega kuni šokolaad on sulanud.

Sega suures kausis kokku kaerahelbed, hakitud pähklid, kuivatatud ploomid, rosinad ja kõrvitsaseemned. Vala kaste peale ja sega korralikult, et kõik helbed sellega kokku saaksid.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kata plaat ühtlaselt müsliseguga. Pane kogu kupatus 180-kraadisesse eelkuumutatud ahju ja rösti 30 min kuni 40 minutit, kuni kogu segu on ühtlaselt kuiv. Et ühtlasemat röstimist tagada, võiks segu vähemalt paar korda ahjus oleku jooksul läbi segada. Mina küpsetasin 150-kraadises pöördõhuga ahjus ja segasin iga 5 minuti tagant. Aga ikkagi küpsesid rosinad ja ploomid üle :(

Jahuta ja pane õhukindlasse purki.

2016-03-18 18.56.38.jpg2016-03-19 17.43.15

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s