Valge šokolaadi-granadilli juustukook

Mul on praegu granadillihullus. Selles juustukoogis tuleb selle maitse eriti mõnusalt esile. Suhkrukogust vähendasin ligi poole võrra, aga ikkagi on kook väga magus, nii et sobib suurepäraselt värske granadilliga.

Idee siit.

395 kcal/100 g

2016-03-20 10.49.39.jpg

Koogipõhi:

  • 10-15 Digestive küpsist (kasutasin 12 tk, 180 g)
  • 50 g võid

Täidis:

  • 3 muna
  • 120 ml vahukoort
  • 125 g valget šokolaadi
  • 200 g toorjuustu (kasutasin Exquiza oma)
  • 250 g mascarpone‘t
  • 60 g suhkrut
  • 140 g granadillipüreed

Kaunistuseks:

  • 5 passionivilja sisu (100 g)

Koogipõhjaks purusta küpsised köögikombainis. Sulata või ja sega küpsisemassiga. Suru 20-sentimeetrise koogivormi põhja ja pane külmkappi ootele.

Täidiseks eralda munakollased ja -valged. Kuumuta vahukoor keemiseni ja tõsta pliidilt. Haki šokolaad ja sega see koore sisse sulama.

Sega toorjuust, mascarpone, suhkur ja munakollased. Sega sisse granadillipüree ja seejärel vahukoore-šokolaadi segu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa kahes osas täidisesse. Kalla segu küpsisepõhjale ja küpseta 150-kraadises ahjus 50 minutit. Ma panin koogi pealt pragunemise vältimiseks ahju ka plaaditäie vett. Kui koogi keskelt u 2 cm raadiuses veel võdiseb, on kook valmis. Lülita ahi välja, jäta pajakinnas ukse vahele ja lase koogil ahjus 1 tund järelküpseda. Edasi jahuta kooki toatemperatuurini ja seejärel öösel külmkapis.

Serveeri värske granadilli sisuga.

2016-03-20 10.47.35.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s