Jõulumaitsetega müsli jõhvikate ja pistaatsiapähklitega

Jah, ma teen jõulumaitsetega müslit märtsi lõpus :D Kuigi ahjust tuli korralikke jõululõhnu, siis pärast läbi küpsemist need domineerima ei jäänud. Just piparkoogimaitseaine. Mõnusat apelsinimaitset oli küll tunda, aga seda võin aastaringselt nautida ilma end totralt tundmata. Üks parimaid ja põnevamaid müslisid, mis ma teinud olen. Miski ei läinud kõrbema ja kõik maitsed olid paigas.

Idee Oma Maitsest

1,5 liitrist purki (481 kcal/100 g)

2016-03-26 12.45.18.jpg

  • 280 g täisterakaerahelbeid
  • 100 g hakitud sarapuupähkleid
  • 100 g hakitud pistaatsiapähkleid
  • 65 g linaseemneid (panin 50 g seemnesegu salatile, 15 g seesamiseemneid)
  • 1 apelsini peenteks ribadeks lõigatud koor (kasutasin punast apelsini, 27 g)
  • 50 g Demerara suhkrut
  • 70 g vedelat mett
  • 45 g vedelat kookosõli
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • soola
  • 200 g kuivatatud jõhvikaid (panin 100 g jõhvikaid, 75 g rosinaid, 15 g goji marju)

Kuumuta ahi 125 kraadini. Sega kausis kaerahelbed, pähklid, seemned, tükeldatud apelsinikoor (koorisin apelsini köögiviljakoorijaga, et vältida valget osa, ja hakkisin siis peenelt) ning suhkur. Teises kausis sega mesi, õli, piparkoogimaitseaine ja sool. Sega kausitäied omavahel ning puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta iga veerdandtunni tagant segades umbes 1 tund ja 15 minutit (mul kulus tund). Sega juurde kuivatatud jõhvikad ning kalla säilituspurki.

2016-03-26 11.23.23.jpg2016-03-26 12.39.43.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s