Kana-pastasalat

Alati enne retsepti järgi toidu valmistamist on mul peas ettekujutus sellest, milline see välja kukub. Miskipärast ei tundunud see salat mulle eriti kutsuv: pole elu sees head pastasalatit saanud ja grillkana asendasin laiskusest suitsukanaga, mis mulle isegi ei meeldi. Aga mul oli vaja kiirelt valmivat salatit. Suur oli mu üllatus, kui seda maitsesin. Suitsukana ja spagetid sobisid ideaalselt kokku, paprika ja kurk andsid värskuselaksu ning sinep iseloomu.

viiele (97 kcal/100 g)

2016-03-28 17.35.39.jpg

  • 250 g täisteraspagette
  • 150 g salatilehesegu
  • 1 paprika (170 g)
  • 220 g värsket kurki
  • 300 g suitsukana
  • 1 punane sibul (50 g)
  • 5 g mooniseemneid (või muid meelepäraseid seemneid)

Kastmeks:

  • 40 g oliiviõli
  • 2 spl veiniäädikat
  • 2 tl sinepit (16 g)
  • 2 spl vett
  • 1 tl suhkrut
  • soola, pipart

Keeda spagetid rohkes vees poolpehmeks, kurna ja nõruta. Pasta keemise ajal pese salatilehed külma jooksva vee all, nõruta ning tõsta taldrikule. Nende juurde pane ka keedetud pasta.

Lõika paprika õhukesteks viiludeks, viiluta kurk ja säti taldrikule.

Lõika kanaliha tükkideks. Pane lihatükid taldrikule paprika kõrvale. Koori sibul, lõika õhukesteks ratasteks ja pane salatilehtedele.

Sega õlist, äädikast, sinepist ja veest kokku kaste ning maitsesta suhkru, pipra ja soolaga. Enne salatile piserdamist veendu, et kaste sai ikka õige maitsega.

Kõige lõpuks puista salatile mooniseemned.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s