Porgandirisoto krevettidega

Appi, ma olen risoto-sõltlane. Iga risoto, mille ette võtan, saab kohe mu uueks lemmikuks. Veel värskelt on meeles kõrvitsarisoto-vaimustus, aga porgandirisoto sai veel parem. Tänama peaks selle eest oma meest, kes palju hoolsamalt segas kui mina tavaliselt, sest ta suudab ühele asjale keskenduda selle asemel, et miljonit asja korraga teha :D Seega tuli risoto eeeriti kreemine ja mahlane. Oehh, sellest kaloripommist sööks end küll hea meelega paksuks.

Idee siit.

kuuele (163 kcal/100 g)

2016-04-03 18.08.10.jpg

Porgandipüree

  • 360 g porgandit
  • 150 g võid
  • 100 ml vett

Risoto

  • 110 g sibulat
  • 15 g küüslauku
  • 1 spl õli
  • 150 ml valget veini
  • 500 g risotoriisi
  • 1,5 l puljongit
  • 100 ml kohvikoort
  • 100 g parmesani
  • 10 g peterselli
  • serveerimiseks hiidkrevette

Sulata potis või ja pruunista porganditükid. Seejärel vala porgandid veega üle ning hauta kuni need on pehmed. Vala kogu segu kaussi ja saumikserda püreeks.

Haki sibul ja küüslauk ning pruunista õlis klaasjaks. Vala juurde vein ning lase alkoholil ära keeda. Pese riisi külma vee all, kurna ning vala veini sisse. Sega kergelt läbi ning hakka kulbi kaupa puljongit lisama. Risoto peaks olema pigem vedel ja mõnusalt kreemine. Kui puljong on peaaegu ära keenud, siis lisa juurde porgandipüree ja kõige lõpus kohvikoor. Sega kergelt läbi ja lase veidi podiseda. Riivi parmesan, haki petersell ja lisa mõlemad risotole.

Marineeri krevetid eelnevalt mee, küüslaugu, sinepi ja sojaga ning prae mittenakkuval pannil 2 min kummalti poolelt. Serveeri risoto peal.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s