Sarapuupähkliküpsised

Väga sarnased küpsistele, mis ma jõulude paiku tegin. Samas valmistuskäik oli tunduvalt lihtsam ja komponendid (sarapuupähklid, that is) meeldisid rohkem. Tulemuseks hästi krõbedad, magusad ja karamellised küpsised.

Idee Oma Maitsest.

15 tk (429 kcal/100 g)

2016-04-04 17.54.17.jpg

  • 45 g sarapuupähkleid
  • 25 g jahu
  • 100 g suhkrut
  • 0,25 tl vanillisuhkrut
  • 1 munavalge

Kuumuta ahi 200 kraadini (pöördõhurežiimil 180 kraadini). Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Rösti pähkleid kuumal pannil ning lase need seejärel köögikombainis jämedaks puruks. Sega pähklid jahu ja suhkrutega. Vahusta munavalgeid tugevate tippudeni ning sega siis kuivainete hulka.

Tõsta ahjuplaadile teelusikatäite kaupa küpsisetainast. Küpseta 8 min kuni 10 minutit või seni, kuni küpsised hakkavad kergelt värvi muutma. Võta ahjust ja lase 10 minutit plaadil taheneda, siis tõsta jahutusrestile ja lase lõplikult maha jahtuda.

Valmis küpsiseid võib ühekordse kihina sügavkülmutada. Kui küpsiseid on rohkem, aseta alumise kihi peale küpsetuspaber ja kata järgmiste küpsistega. Serveerimiseks lase tund aega toatemperatuuril sulada.

2016-04-04 17.16.06.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s