Šokolaadised apelsinibeseed

Juba teine kord, kus mul besee ei tule välja, kui sinna midagi sisse segan. Seekord siis apelsinikoort. Maitse oli küll imeline, aga välimus kohe üldse mitte. Aga apelsin ja šokolaad mmmmmmmm. Sõin pmts pool plaaditäit kohe ära :D

Idee siit.

plaaditäis (343 kcal/100 g)

2016-04-04 19.54.09.jpg

  • 2 munavalget (u 60 g)
  • tilk valge veini äädikat
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 90 g suhkrut
  • ühe apelsini koor (2 g)
  • 100 g tumedat šokolaadi (ma sõin osa beseesid niisama plaadilt ära, nii et mul kulus vaid 50 g)

Pane kaussi munavalged, veiniäädikas, vanillisuhkur ja sool. Vahusta kergete vahupilvede tekkimiseni. Hakka nüüd supilusika haaval suhkrut lisama ja vahusta kuni saad paksu ning tugeva vahu. Lõpus lisa peenelt riivitud apelsinikoor (soovi korral ka veidi toiduvärvi) ning sega õrnalt läbi. Tõsta munavalgevaht pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed beseetupsud. Mul sai tainas liialt vedel, sest lasin sel enne pritsimist veidi seista :(

Tõsta ahjuplaat 100-kraadisesse ahju ja jäta beseed umbes 1,5 tunniks ahju kuivama. Lõpuks peaksid beseeküpsised küpsetuspaberi pealt ise lahti tulema.

2016-04-04 17.44.55.jpg2016-04-04 18.49.57.jpg

Sulata vesivannil šokolaad ja kasta valmis beseeküpsised sulašokolaadi sisse, lase kuivada ja seejärel naudi.

2016-04-04 19.15.58.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Šokolaadised apelsinibeseed

  1. kokodynia says:

    it looks delicious :)

    Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s