Brownie-toorjuustukook

Selles retseptis vähendasin brownie‘s suhkrukogust, kuid selle arvelt lisasin suhkrut rohkem täidise sisse, sest 1 spl tundus ikka liiga vähe. Kartsingi, et kuidas lõpptulemus jääb, äkki mitte küllalt magus. Tuli täitsa paras, kuid pigem mahedapoolne kook. Katteks ei piisanud mul ühest Milka toorjuustu topsist, vaid tegin juurde toorjuustu-Nutella segu. Autor nimetas kooki moodsaks kräsupeaks, mis mu suur lemmik. Meenutas seda küll veidi, aga originaal on tunduvalt parem :P

Idee siit.

350 kcal/100 g

2016-04-04 18.20.04.jpg
Brownie sisu:

  • 150 g võid
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 3 muna
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 120 g suhkrut
  • 90 g jahu

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata või ja šokolaad. Vahusta munad soola, vanillisuhkru ja suhkruga tugevaks vahuks. Lisa pool munasegust pisut jahtunud sulatatud šokolaadi-võisegule. Sega hulka sõelutud jahu. Seejärel sega ettevaatlikult sisse ülejäänud munasegu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 min. Valmiduse testimiseks torka keskele hambaork – kook ei tohi olla täiesti läbi küpsenud, vaid tiku külge peab jääma ka natuke tainast. Mul oli aga kook juba 10 min enne aega seest täiesti küps :/ Ilmselt kasutas autor teises suuruses vormi. Õnneks liiga kuiv mu brownie siiski ei tulnud. Jahuta kook täielikult maha.

Küpsisepõhi:

  • 170 g Digestive küpsiseid
  • 70 g võid

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm koogivormi põhja.

Täidis:

  • 600 g toorjuustu (kasutasin LaCrema oma)
  • 150 g hapukoort (10 %)
  • 3 spl suhkrut
  • 3 spl koorelikööri
  • 2 spl sidrunimahla

Sega kokku toasoe toorjuust, hapukoor, suhkur, liköör ning sidrunimahl. Lõika brownie väikesteks ruutudes ning sega toorjuustusegusse. Vala täidis vormi ning silu pealt ühtlaseks. Aseta kook vähemalt 3 tunniks külmikusse tahenema.

Peale:

  • 175 g Milka toorjuustu
  • 30 g punaseid sõstraid

Viimasena määri koogi peale toasoe Milka toorjuust ning serveeri. Mina tegin katet juurde, segades toorjuustu Nutellaga (kasutasin u 75 g toorjuustu ja 100 g Nutellat). Raputa peale punaseid sõstraid.

2016-04-04 18.15.14.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s