Lõhe-brokoli pirukas

Mu väga valiv vend ütles, et see on isegi täitsa okei pirukas, nii et that says it all :D

Idee siit.

275 kcal/100 g

2016-04-08 16.54.27.jpg

Põhi:

  • 180 g nisujahu (60 g sellest panin speltajahu)
  • 1 tl soola
  • 150 g külma võid
  • 2 spl külma vett

Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Kuumuta ahi 250 kraadini. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ja tõsta 28 cm võiga määritud ja jahuga üle puistatud pirukavormi põhja ja servadele u 2 cm kõrguselt, torka kahvliga tihedalt läbi ning küpseta u 8 minutit.

Täidis:

  • 300 g külmsuitsulõhet
  • 1 väiksem brokoli (250 g)
  • 3 muna
  • 3 dl vahukoort (sellest 110 ml panin täispiima)
  • 100 g parmesani
  • 15 g hakitud tilli, küüslauguga ürdisegu, soola, pipart

Lõika kala kuubikuteks. Puhasta ja lõika brokoli õisikuteks. Sega omavahel kergelt lahti klopitud munad, vahukoor, riivitud juust ja meelepärased maitseained.

Aseta eelküpsetatud pirukapõhjale lõhe- ja brokolitükid. Vala üle muna-koore seguga ja küpseta 200 kraadi juures u 40 minutit kuni pirukas on pealt kuldne. Parim samal päeval.

2016-04-08 16.29.42.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s