Mascarpone-kreemiga valge šokolaadi-vaarikatort

Natuke omamoodi retsept. Näiteks on minu arusaam biskviidist midagi muud kui siinses retseptis toodu. Biskviit on pehme ja õhuline ning ilma võita tainas. Siinne on aga rohke võiga ja ülimalt tihke. Seepärast niisutasin seda igaks juhuks koorelikööriga. Samuti lisasin kihtide vahele vaarikaid, et koogi magusust vähendada. Suhkrut võtsin niigi mitmest kohast vähemaks, aga ikka tuli väga magus tort. Aga lõpptulemusega jäin ma tegelikult rahule. Vaarikad ja valge šokolaad sobivad imeliselt kokku. Ainult kreemi oleks võinud ehk veidi rohkem olla ja biskviiti vähem.

Idee siit.

413 kcal/100 g

2016-04-07 19.47.32.jpg2016-04-07 19.52.22.jpg

Vaarikabiskviit:

  • 175 g toasooja võid
  • 160 g suhkrut
  • 3 muna
  • 175 g jahu
  • 150 g kuni 200 g külmutatud vaarikaid (mul sulatatult ja nõrutatult 170 g)

Kuumuta ahi 170 kraadini. Vahusta või ja suhkur kohevaks vahuks (u 7 min kuni 10 minutit). Lisa ükshaaval munad ja mikserda (kui üks muna kenasti võiga segunenud, lisa järgmine). Sõelu sisse jahu ning sega puulusikaga ühtlaseks. Viimasena sega sisse vaarikad, mis eelnevalt üles sulatatud ja üleliigsest vedelikust nõrutatud.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm ümmargusse vormi ja küpseta u 25 min kuni 30 minutit. Kontrolli tikuga biskviidi keskelt, kas biskviit on valmis. Kui tiku külge jääb tainast, on vaja veel küpsetada u 10 minutit. Jahuta.

2016-04-05 19.32.23.jpg

Valge šokolaadi biskviit:

  • 175 g toasooja võid
  • 150 g suhkrut
  • 3 muna
  • 175 g jahu
  • 150 g hakitud valget šokolaadi

Kõik juhised samad, välja arvatud vaarika asemel lisa lõpus šokolaad.

2016-04-05 19.32.06.jpg

Mascarpone-kreem:

  • 300 ml vahukoort
  • 100 g suhkrut
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 500 g toasooja mascarpone‘t
  • 50 ml likööri
  • 90 g vaarikaid

Vahusta vahukoor suhkrutega vahtu. Lisa mascarpone ja sega korralikult läbi.

Jaga kreem neljaks võrdseks koguseks ning jäta veidike ka külgede määrimiseks.

Lõika mõlemad biskviidid kaheks, nii et kokku tuleb 4 biskviiti. Võid tordi meelepäraselt kokku panna: kas eri värvi kihid järjest või vaheldumisi. Mina panin eri värvi biskviidid vaheldumisi. Lisaks immutasin igat kihti koorelikööriga ja raputasin kolme alumise kihi peale vaarikaid.

2016-04-07 19.18.58.jpg2016-04-07 19.47.472016-04-07 19.51.35.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s