Riis köögiviljade ja maapähkli-tomatikastmega

Riis iseseisvalt on maitsetu, iseloomutu ja mitte just eriti kaunis toit. Aga kui lisada sellele rohkelt värvilisi köögivilju, võiks seda lõpmatuseni süüa. Enda jaoks rikkusin asja ära ingveriga, aga see on maitse asi.

Maapähkli-tomatikaste oli natuke harjumatu. Jätsin selle kergelt tükiliseks ja panin veidi vähem vett kui algretseptis. Pärast aga sain aru, et kaste tuli liiga paks ja tükiline tekstuur ka ei meeldinud.

Idee siit ja siit.

kuuele (97 kcal/100 g ja 191 kcal/100 g)

2016-04-10 18.19.58.jpg

  • 250 g riisi (keetmata)
  • 1 spl õli
  • 300 g jämedalt riivitud porgandeid
  • 400 g peenelt viilutatud kapsast
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl pipart
  • 130 g hakitud porrut
  • 5 g hakitud ingverit
  • 35 g brokoliõisikuid
  • 2 spl sojakastet

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ja loputa kergelt külma veega läbi. Samal ajal vala kuumale pannile õli ja riivitud porgandid. Prae paar minutit. Mudi kapsaviilud kätega läbi ning lisa praadivatele porganditele koos soola ja pipraga. Lisa ka porru, ingver ja brokoli. Sega ja prae, kuni köögiviljad hakkavad pruunistuma. Lisa sojakaste ja sega. Nüüd sega kurnatud riis praetud köögiviljadega läbi ja serveeri maapähkli-tomatikastmega.

2016-04-10 17.58.25.jpg

Maapähkli-tomatikaste:

  • 200 g soolatud ja röstitud maapähkleid
  • 2 tomatit (240 g)
  • 230 ml vett
  • 1  tl soola
Blenderda kõik koostisosad ühtlaselt kreemjaks kastmeks.
2016-04-10 11.53.53.jpg
Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s