Ahjus üleküpsetatud tomatisupp suitsukana ja juustuga

See on midagi supi ja pastaroa vahepealselt. Nagu üüülimahlane pasta. Aga algretseptis ikkagi supi nime all. See on ausalt üks parimaid suppe, mis ma elus söönud olen…ja ma olen palju suppe söönud! Proovi kohe!

Idee Oma Maitsest.

kuuele (80 kcal/100 g)

2016-04-13 19.10.50.jpg

  • 250 g fussili-pastat (kasutasin täisteraspagette, keedetult 600 g)
  • 1 spl õli
  • 210 g hakitud sibulat
  • 2 tl kuivatatud punet
  • 25 g küüslauku
  • soola, pipart
  • 4 spl tomatipastat (80 g)
  • 800 g purustatud tomateid
  • 1 l (köögivilja)puljongit
  • 2 tl suhkrut
  • 400 g tükeldatud suitsukanaliha
  • 150 g riivitud parmesani
  • värsket basiilikut või peterselli

Keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele. Tõsta kõrvale.

Kalla potti õli ja prae sibulat keskmisel kuumusel mõni minut. Lisa pune ja küüslauk, maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel mõni minut. Sega juurde tomatipasta, kuumuta läbi ning lisa siis purustatud tomatid ja puljong. Sega läbi, lase keema tõusta ja hauta ilma kaaneta u 20 minutit. Püreesta tomatikaste, maitsesta, vajadusel lisa veidi suhkrut.

Tõsta ahjukindlate supikausside põhja keedetud pasta, kalla peale veidi tomatisuppi, sinna peale aseta kanatükke ning kõige peale jaota parmesan. Aseta mõneks minutiks ahju grilli alla, kuni juust on sulanud. Serveeri kohe ja serveerides puista peale värsket hakitud peterselli või basiilikut. Mul ahjukindlaid supikausse pole ning kuna tegin päris suure koguse suppi, siis panin selle hoopis ahjuvormi. Toimis ka nii!

2016-04-13 18.53.23.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s