Beseekattega sidruni-toorjuustukook

Ideaalse maitsete tasakaaluga kook, mille juustukoogiosa on korralikult hapu, granadillikreem hapukasmagus ja kreemine ning katteks olev besee läägelt magus. Mul tuli beseekiht veidi liiga vedel, aga külmikus seismine tundus aitavat. Kui ei ole nii palju munavalgeid käepärast, võib minu meelest beseed vabalt ka vähem teha.

Idee “Küpsetaja käsiraamatust”.

301 kcal/100 g

2016-04-15 20.26.50.jpg
Koogipõhi:

  • 150 g Digestive’i küpsiseid
  • 50 g võid

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm koogivormi põhja ja pane külmkappi ootele.

Täidis:

  • 600 g toasooja toorjuustu (kasutasin LaFrescat)
  • 135 g suhkrut
  • 1,5 dl vahukoort
  • 3 muna
  • 3 sidruni riivitud koor (5 g)
  • 1 dl sidrunimahla

Täidiseks sega toorjuust suhkru ja koorega ühtlaseks massiks. Sega ühekaupa sisse munad. Suru täidis läbi sõela (jätsin vahele) ning sega juurde peenelt riivitud sidrunikoor ja -mahl. Kalla koogipõhjale ja küpseta 155-kraadises ahjus 45 minutit. Ma panin ahju ka veega täidetud nõu. Kook on küps, kui see keskelt veel 5 cm raadiuses võdiseb. Lülita ahi välja, pane pajakinnas ahjuukse vahele ja lase koogil tund aega ahjus jahtuda. Edasi jahuta toatemperatuuril ja vähemalt 5 tundi külmikus.

2016-04-15 17.02.12.jpg

Granadillikreem:

  • 50 g võid
  • 75 g granadillipüreed
  • 1 suur muna
  • 1 munakollane

Haki või väikesteks kuubikuteks ja pane kaussi ootele. Sega teises kausis granadillipüree, muna ja munakollane. Pane potti ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb (82 kraadini). Kalla võitükkide peale ja sega, kuni või on sulanud. Jahuta täielikult, soovitatavalt ka paar tundi külmikus. Kreem taheneb jahtudes ja sellisena on seda parem koogile kallata.

2016-04-15 17.07.43.jpg

Beseekate:

  • 200 g munavalgeid (kasutasin 190 g, mille sain vist kokku viiest munast)
  • 340 g suhkrut

Beseekiht valmista vahetult enne serveerimist. Selleks kalla kaussi munavalged ja suhkur. Tõsta nõrgalt keeva veepoti kohale ning sega hoogsalt, kuni munavalge-suhkrumass on 45 kraadi. Veendu, et suhkur oleks sulanud ja kui veel ei ole, siis sega hoogsalt kuuma vee kohal, kuni see on sulanud. Tõsta tulelt ja mikserda, kuniks mass on tugev, elastne ja püsib hästi koos.

Koogi kokkupanemiseks eemalda juustukook vormist ning tõsta koogialusele. Määri peale granadillikreem (osa võid ka alles jätta, et seda serveerimisel lisada) ja tõsta selle peale beseekiht. Soovi korral kõrveta leeklambiga beseekate pealt pruuniks.

2016-04-15 17.50.26.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s