Punase karri-nuudlisupp

Retsept, mille koguseid oma suva järgi muutsin. Ei teadnud, palju riisinuudleid teha, nii et tegin terve paki, mis oli sutsu palju. Karripastat lisasin mõõdukalt, sest mu mees liiga tulist toitu ei armasta. Maitseid lõpuks päris paika ei saanudki, happelisus jäi minu jaoks domineerima. Aga üldmulje oli siiski hea, sest sellised Aasia maitsetega toidud mulle ju meeldivad.

kuuele (ilma nuudliteta 50 kcal/100 g)

2016-04-18 19.09.53.jpg

  • 450 g riisinuudleid
  • 600 ml lahjat kookospiima
  • 670 ml köögiviljapuljongit
  • 30 g punast karripastat
  • 4 tl suhkrut
  • laimimahla (35 ml)
  • 2 spl õli
  • pöidlasuurune hakitud ingverijupp (10 g)
  • 25 g hakitud küüslauku
  • 640 g viilutatud šampinjone
  • 1 pakk tofut (250 g, kasutasin tilli ja peterselliga tofut)
  • sojakastet (45 ml)
  • 15 g rohelist sibulat või peterselli

Valmista riisinuudlid vastavalt pakendil olevatele juhistele. Loputa külma vee all, et need kokku ei kleepuks.

Punase karri puljongi valmistamiseks vala kookospiim ja puljong potti ning aja keema. Lisa punane karripasta ning maitsesta suhkru ja laimimahlaga. Hoia madalal kuumusel kuni serveerimiseni.

Järgmiseks kuumuta suurel pannil õli. Lisa ingver ja küüslauk ning kuumuta neid paar minutit. Lisa seened ja tofu ning kuumuta, kuni need on valmis. Maitsesta sojakastmega.

Serveerimiseks jaga nuudlid kausside vahel, kata tofu ja seentega ning vala üle punase karri puljongiga. Serveeri rohelise sibula või peterselliga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s