Kolme šokolaadi koogikesed

Kui ühe retsepti juures saab kõik pekki minna, siis ka läheb. Asi oli osaliselt kindlasti mu kiirustamises, kuid kahtlustan, et ka retsepti ebatäpsustes. Polnud nt kirja pandud, et mousse‘i jaoks tuleb šokolaad esmalt ära sulatada. Kas just seetõttu, aga mul tuli mousse‘i asemel kaste, mida pritsida ei saanud. Brownie tuli ka nii vedel, et alles pärast öö otsa külmikus seismist sain selle lahti lõigata. Ainus õnnestunud element oli valge šokolaadi krõbedik. FEIL! Minu jaoks on kahjuks toidu välimus väga oluline, nii et nüüd on sees sügav rahulolematus, mis siis, et maitse oli nii suurepärane, et võisin vabalt 4 tükki järjest ära süüa :(

Soovitaks valmistamise kõrvale vaadata kindlasti ingliskeelset algretsepti ja selle juures olevat videot, et kõik ei läheks sama pekki kui mul.

Idee siit.

16 tk (483 kcal/100 g)

2016-04-21 18.25.07.jpg

Brownie

  • 200 g võid
  • 250 g tumedat šokolaadi
  • 150 g munakollaseid
  • 220 g suhkrut
  • 100 g jahu

Alusta põhjast. Selleks kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhk). Vooderda küpsetuspaberiga u 20 cm × 30 cm koogivorm. Mul oli 20 cm x 25 cm vorm.

Sulata vesivannil või ja šokolaad. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks kohevaks vahuks. Lisa kaussi jahu, sega läbi ja seejärel lisa jahtunud sulašokolaadi-võisegu. Kalla saadud tainas koogivormi, silu ühtlaseks ja löö vormi paar korda vastu lauda, et eemaldada tainast õhumullid. Küpseta 8 minutit (kuna mul oli väiksem vorm, lasin veidi kauem ahjus olla, aga ikkagi oli brownie välja võttes seest täiesti vedel). Lase toatemperatuuril jahtuda ja seejärel tõsta külma.

Piimašokolaadi mousse

  • 2 g želatiinilehti
  • 15 g munakollast
  • 1 tl suhkrut
  • 55 ml piima
  • 55 ml vahukoort
  • 220 g piimašokolaadi
  • 50 ml koorelikööri
  • 200 ml vahukoort

Pane želatiinileht külma vette likku. Vahusta kausis munakollane suhkruga. Väikeses potis kuumuta piim vahukoorega keemiseni ja kalla kohe peene joana munakollasele, ise pidevalt vispeldades. Lisa želatiin ja (vesivannil sulatatud) šokolaad ning sega ühtlaseks. Viimasena kalla hulka liköör. Lase segul külmkapis natuke jahtuda. Seni vahusta vahukoor. Sega vahukoor ettevaatlikult ja kahes jaos jahtunud šokolaadivahuga. Pane saadud mousse pritskotti ja jäta külmkappi koogikeste kokkupanekut ootama.

Valge šokolaadi krõbedik

  • 50 g mandlilaaste
  • 50 g valget šokolaadi
  • näpuotsatäis meresoola

Rösti mandlilaaste kuival pannil. Sulata šokolaad vesivannil. Haki mandlilaastud, sega šokolaadi ja soolaga, määri peene kihina küpsetuspaberile ja tõsta külmkappi. Hangunud šokolaadi-mandliplaat purusta sobivateks tükkideks.

Serveerimiseks lõika brownie põhi terava noaga ühesuurusteks piklikeks tükkideks. Pritsi peale šokolaadi-mousse ja kaunista krõbedikuga.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s