Seene-maksakaste

Broilerimaks on nii mõnus ja suus sulav toiduaine. Lausa lust süüa ja selle valmistamiseks kuluvad vaid loetud minutid. Maksakastme ainus miinus on see, et see ei näe kohe üldse ilus välja taldrikul :D

Idee siit.

kuuele (118 kcal/100 g)

2016-04-22 18.00.09.jpg

  • 1 kg broilerimaksa + u 4 dl piima ja vee segu
  • 300 g (küüslaugumaitselist) toorjuustu
  • 2 spl võid
  • 1 spl õli
  • 2 sibulat (210 g)
  • 400 g šampinjone (kasutasin 570 g soolaseeni)
  • soola
  • heldekäeline törts konjakit (30 ml)
  • 2 tl punet
  • 3 dl puljongit
  • pipart

Puhasta maks kelmestest, lõika vajadusel suuremateks tükkideks ning jäta pooleks tunniks toatemperatuurile piima ja vee segusse seisma. Mina jätsin leotamise vahele. Võta ka toorjuust toatemperatuurile valmis.

Nõruta maks ning patsuta korralikult majapidamispaberiga kuivaks. Sega õli ja või omavahel väikeses kausis ning koori ja haki sibulad peeneks. Viiluta ka šampinjonid. Kuumuta pool või-õli segust pannil ning hauta sibul klaasjaks. Lisa šampinjonid ning prae veel minutit-kaks, kuni seened on endast vee välja lasknud. Maitsesta soolaga ning tõsta sibula-seenesegu kõrvale ootele. Puhasta pann.

Kuumuta teine pool või-õli segust korralikult kuumaks ning prae maksa mõlemalt poolt ägedal kuumusel u 30 sekundit. Ära liiga vara tükke torkima ja ümber keerama hakka, vaid oota, et üks pool oleks korralikult pruunistunud, enne kui teise külje keerad. Vala pannile konjak ja lase aurustuda. Nüüd lisa pannile sibula-seenesegu, pune, vesi ning toorjuust. Maitsesta soola ja pipraga.

Kaste on valmis, kui toorjuust on kastmesse sulanud, ehk maksimaalselt kahe minuti pärast. Maksa ei tasu üle küpsetada, kuna kõige hõrgum on ta just siis, kui tükid on keskelt veel roosad.

Serveerisin keedukartuliga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s