Kanaroog läätsedega

See toit mekkis mulle väga. Retseptis polnud kirjas, mis värvi läätsi kasutada, aga kuna ma söön enamasti punaseid, siis lisasin need alles 10 minutit enne roa valmimist, kuna need pikka hautamist ei vaja. Poest algretseptis olnud Rakvere peekonikuubikuid ei leidnud, aga ka tavaline peekon ajas asja ära. Tegin segu retseptis toodud kahest versioonist ehk kasutasin vaid natuke tomatipüreed ja rohkelt puljongit. Isiklikult suur tomatipüree fänn pole, sest sellega toidud võivad mu jaoks liiga happeliseks jääda. Aga nende kogustega valmis mu jaoks ideaalne toit. Sinep oli kirss tordil!

Idee siit.

kuuele (156 kcal/100 g)

2016-05-02 12.02.18.jpg

  • 140 g sibulat
  • 150 g apteegitilli
  • 20 g küüslauku
  • 830 g kanafileed
  • 1 spl õli
  • pipart (musta, Cayenne‘i vm meelepärast), soola
  • 1 spl võid
  • 300 g (kuumsuitsu)peekonit
  • 1100 ml puljongit
  • 90 ml tomatipüreed
  • kuivatatud punet
  • 400 g  (punaseid) läätsesid
  • 20 g sinepit
  • 20 g peterselli

Haki sibul, apteegitill ja küüslauk peeneks, lõika kanafileed u 3 cm tükkideks. Pruunista kanatükid õlis mõlemalt poolt, maitsesta pipra ja soolaga ning tõsta ära. Prae seejärel hakitud sibulat ja apteegitilli keskmisel kuumusel pannil või sees u 5 minutit, lisa küüslauk ja kuubikuteks lõigatud peekon ning prae veel u 5 minutit nii, et peekonist hakkab rasva eralduma, aga sibul ei pruunistu. Lisa potti kuum puljong, tomatipüree, kana ja pune ning lase u 30 minutit roal aeglasel tulel küpseda.

10 minutit enne roa valmimist lisa punased läätsed. Toit on valmis, kui enamik puljongist on imendunud, kana läbi küpsenud ja läätsed piisavalt pehmed. Sega hulka sinep ja hakitud petersell ning naudi maitsestamata jogurti või hapukoorega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s