Trühvleid ja muid magusaid ampse vol 3

Ilmselgelt ei suutnud jälle valida, aga hea oli, sest kõik ei õnnestu mul kunagi ja mõned asjad jäid maitselt teistele tunduvalt alla!


Kodused Ferrero Rocheri kompvekid

Retsepti jaoks olid kõik koostisosad kodus olemas. Vahvlilehed pärinesid nt jõuludest, mil Ferrero Rocheri torti tegin :D Kuna kasutasin kreemita vahvlilehti, tuli mul trühvlimassi asemel pigem puru. Lisasin siis sulašokolaadi, aga see tõmbas külmikus liiga kõvaks :D Pidin kõik jälle üles soojendama ja ikkagi sellest haigelt pehmest massist lusika abiga trühvlid vormima. Sisu meenutas tõesti väga Ferrero Rocheri komme, aga tumeda šokolaadi asemel kasutaks teinekord piimašokolaadi.

Idee siit.

u 15 tk

  • 50 g šokolaadikreemiga vahvlilehti (kasutasin ilma kreemita vahvlilehti, nii et lisasin 50 g sulatatud piimašokolaadi)
  • 75 g sarapuupähkleid
  • 100 g Nutellat
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • kaunistuseks hakitud pähkleid

Haki vahvlid peenelt ja pähklid jämedalt ning sega koos Nutellaga ühtlaseks. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema. Vormi segust pallikesed ning pane uuesti korraks külma.

Kasta pallikesed ükshaaval sulašokolaadi sisse, puista peale hakitud pähkleid. Säilita külmas.

2016-05-02 15.10.26.jpg

Pistaatsiatrühvlid

Nagu šokolaadist-vahukoorest tehtud trühvlid ikka, on ka need suus sulavad ja eriti lihtsalt valmivad.

Idee siit.

u 12 tk

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 50 g piimašokolaadi
  • 75 g vahukoort
  • 2 tl pistaatsiapähklipastat
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • peale 40 g pistaatsiapähkleid

Haki šokolaadid ja pane kaussi. Kuumuta väikeses potis vahukoor keemiseni ja kalla see kohe šokolaadile. Lisa pistaatsiapasta ja vanillisuhkur ning sega mass ühtlaseks. Aseta vähemalt 30 minutiks külma. Vormi saadud massist pallikesed ja kata hakitud pistaatsiapähklitega. Säilita külmas.

2016-04-30 11.28.58.jpg

Toorjuustu-kookose-jõhvikatäidisega trühvlid

Väga maitsvad trühvlid, kus hapukas toorjuust ja jõhvikad saavad mõnusa magusa täienduse valgelt šokolaadilt ja krõmpsu lisavad kookoshelbed.

Idee siit.

u 15 tk

  • 50 g toorjuustu
  • 40 g valget šokolaadi
  • 20 g kookoshelbeid
  • 10 g (digestive) küpsiseid
  • 20 g kuivatatud jõhvikaid
  • 80 g tumedat šokolaadi

Sega toasooja toorjuustu hulka sulatatud valge šokolaad, kookoshelbed, purustatud küpsis ja peenelt hakitud kuivatatud jõhvikad. Sega mass ühtlaseks ning pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema. Tahenenud massist veereta pallikesed.

Sulata vesivannil šokolaad ning veereta pallikesi ühe kaupa šokolaadis. Tõsta trühvlid küpsetuspaberi peale tahenema ja kaunista nt kookoshelvestega. Säilita külmkapis kinnises karbis.

2016-05-02 15.02.00.jpg

Šokolaadiruudud

Tervislikud jahuta ja suhkruta šokolaadiruudud, mille valmistamisel mul veidi raskusi oli. Nimelt ei tahtnud mass hästi kokku hakata. Pidin datleid juurde panema ja neile vett lisama, et kleepuv mass saada. Ja ikka ei kleepinud küllalt, et lahti lõigates korralikku kuju hoida :( Maitselt need mulle ka ei meeldinud, liiga kakaosed.

Idee siit.

  • 20 kuivatatud datlit
  • 100 g erinevaid pähkleid (mina kasutasin pistaatsiaid, sarapuupähkleid ja India pähleid)
  • 15 g jahvatatud linaseemneid
  • 15 g magustamata kakaod
  • 25 g täisterakaerahelbeid
  • 15 g mandlijahu
  • 20 g kookosjahu
  • veidi soola
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 25 g kookosõli
  • u 75 g tumedat šokolaadi (panin 50 g tumedat ja 20 g piimašokolaadi)

Pane datlid köögikombaini ja purusta need võimalikult peenikeseks nind ühtlaseks (enne kontrolli, ega neil kive sees pole). Vala datlid kaussi, lisa pähklid, linaseemned, kakao, kaerahelbed, mandlijahu, kookosjahu, sool ja vanillisuhkur. Sega kõik kokku.

Sulata kookosõli. Vala sulatatud õli kaussi teiste koostisainete hulka. Sega korralikult läbi, seda on kõige parem kätega teha.

Vala saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud nelinurksesse vormi ja suru tugevalt ühtlaseks kihiks. Tõsta külmkappi vähemalt 30 minutiks. Sel ajal sulata vesivannil šokolaad. Tõsta vorm külmikust välja ja kata ühtlase sulašokolaadi kihiga. Tõsta vorm uuesti külmikusse vähemalt 2 tunniks.

Lõika kuuma noaga ruutudeks ja serveeri. Säilib karbis ja külmikus u 5 päeva.

2016-05-03 18.03.17.jpg2016-05-03 18.11.18.jpg

Isetehtud Bounty sidruniga

Olen korra varem ka Bounty’t üritanud teha, aga siis oli see paras läbikukkumine. Kasutasin klassikalist kookoshelbed, kondenspiim, või retsepti ja see mass ei tahtnud mul üldse koos püsida. Tulemus oli vääääga kole. Siinses retseptis aga kondenspiima ega võid pole, hoopis kookospiim ja kookosõli. Tasus proovida! Samuti tundus põnev sidrunisärtsu lisamine. Panin batoonid enne katmist sügavkülma, nii et koos püsimisega probleeme polnud. Pigem ei tahtnud šokolaad külma massi külge hästi jääda ja seega kulus mul seda üle kahe korra rohkem kui algretseptis. Aga lõpp hea, kõik hea!

Idee siit.

u 10 tk

  • 1 purk täisrasvast kookospiima
  • 1,5 spl kookosõli
  • näpuotsatäis soola
  • 1 spl magustajat (kasutasin siirupit)
  • 2 tl sidrunimahla
  • 75 g kookoshelbeid (mul kulus 110 g)
  • 100 g piimašokolaadi (mul kulus 250 g)

Pane kookospiim üleöö külmikusse. Hommikul eralda 200 g paksuks muutunud osast (kookoskreem) ja pane see keskmisel kuumusel kastrulisse. Lisa kookosõli, sool, magustaja, sidrunimahl ning kuumuta kuni kõik sulab ühtlaseks massiks. Maitse ja vajadusel paranda maitset.

Pane kookoshelbed kaussi ja lisa neile kastrulis olev segu. Sega korralikult. Mass peab olema kreemine, aga mitte vedel. See peab oma vormi hoidma. Kui mass on liiga tihke, lisa veel veidi allesjäänud kookosvett.

Kui mass on valmis, pane see küpsetuspaberiga kaetud vormi. Vajuta õrnalt peale ja pane külmkappi. Paari tunni pärast lõika mass batoonideks ja hoia üleöö (sügav)külmikus.

Sulata šokolaad vesivannil ja kata batoonid sellega. Lase neil enne serveerimist taheneda. Säilita külmas.

2016-05-03 18.01.42.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Trühvleid ja muid magusaid ampse vol 3

  1. Pingback: Kodune Ferrero Rocher vol 2 | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s