Kodune burger tsitruselise kalkunipihvi ja kolme kastmega

Ilmad on ilusad ja tuli kohe isu grillida. Ilmselt, sest olin just Oma Maitses koduse burgeri retsepti näinud. Kahjuks tsitruseline kalkuniburger mulle eriti ei istunud. Samuti pean veel harjutama burgeri kokku panemist: mis mille peale ja kui palju :D Mees aga arvas, et pihv ja pita olid eraldi süües mõlemad head, aga kokku nagu ei sobinud. Pool mozzarella kogusest asendasin Cheddariga, sest olen seda usku, et burgeri vahel peab mõnus soolane juust olema.

Idee Oma Maitsest

12 tk

2016-05-07 18.14.48.jpg

Pihv:

  • 4 saiaviilu (100 g)
  • 900 g kalkunihakkliha
  • 2 muna
  • 2 väikest punast sibulat (66 g)
  • 15 g küüslauku
  • 20 g rohelist sibulat
  • 10 g peterselli
  • 1 tl soola
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 2 spl sojakastet
  • kahe suure sidruni koor (5 g)

Leota saiaviilud vees ja pigista kuivaks. Sega juurde hakkliha, munad, hakitud sibul, küüslauk, roheline sibul ja petersell. Maitsesta soola, tšillihelveste, sojakastme ja sidrunikoorega. Vormi tainast 12 kotletti ja pane kümneks minutiks 220-kraadisesse ahju. Nii et on neid hea transportida ja hiljem grilli peal lõplikult valmis teha.

Serveerimiseks:

  • 12 (grillilt läbi käinud) pita-leiba
  • meelepärast kastet
  • 8 tomatit
  • 500 g mozzarella‘t (pool kogusest asendasin Cheddariga)
  • karulauku

Lao pita‘de vahele kihiti kotletid, kaste, tomativiilud, juust ja karulauk.

Avokaadokaste:

Sobita seda kastet taimsetele, linnulihast või kalast hamburgeritele. Minu jaoks tuli kaste liiiiiga happeline ja isegi suhkur ei päästnud seda enam :( Alles hiljem meenus, et isegi quacamole olen laimimahlaga ära rikkunud. Sidrunimahlaga tuleb see palju parem!

  • 2 küpset avokaadot (200 g)
  • 100 g 20% hapukoort
  • 5 g hakitud peterselli
  • 2 spl laimimahla
  • 10 g küüslauku
  • soola, pipart

Suitsune tšillikaste

Veidi vürtsisem ja sügavama maitsega klassikalise burksikastme versioon. Üllataval kombel minu seekordne lemmik.

  • 95 g lahjat majoneesi
  • 100 g 20% hapukoort
  • 35 g sweet chilli sauce‘i
  • suitsutatud paprikapulbrit
  • 15 ml laimimahla
  • 10 g küüslauku
  • soola, pipart

Magushapu kaste

Ideaalne mahlastama nii punasest lihast kui ka linnulihast taiseid lõike ja burgereid. Lisasin kogemata liiga palju mädarõigast, seega pidin vähem sinepit panema. Aga mõnus iseloomuga kaste.

  • 95 g lahjat majoneesi
  • 50 g 20% hapukoort
  • 35 g peeneks hakitud punast sibulat
  • 1 spl sinepit (panin 5 g)
  • 20 g  sweet chilli sauce‘i
  • 2 tl mädarõigast (panin 10 g)
  • 0,5 tl paprikapulbrit

2016-05-07 18.07.37.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s