Valge kala sinepises karulaugukastmes

Ei ole ma valge kala sõber, aga nii imelises sinepi-karulaugu-vahukoorekastmes sööks küll ükskõik mis kala :D

Idee siit.

kuuele (237 kcal/100g)

2016-05-08 18.36.37

Kaste:

  • 100 g võid
  • 60 g karulauku
  • 400 ml vahukoort
  • 2 spl sinepit (42 g)
  • soola, pipart

Kala:

  • 800 g valget kala (kasutasin merluusi)
  • praadimiseks 2 spl võid ja 2 spl õli

Alusta kastme valmistamisest. Sulata paksu põhjaga kastrulis või. Haki karulauk väiksemaks. Tõsta karulauk võisse. Kuumuta umbes 1 minut, kuni karulauk “vajub kokku”. Vala peale vahukoor ja lisa sinep. Sega läbi ja keeda kaaneta paar minutit. Maitsesta soola, pipraga.

Lõika kala väiksemateks tükkideks. Prae pannil või ja õli segus mõlemalt poolt kuldseks, paar minutit ühelt ja paar teiselt poolt. Kui kasutad nahata fileed, keeruta kalatükke enne praadimist kergelt nisujahus, et kalaliha ei laguneks. Nahaga filee puhul pole see vajalik. Maitsesta soola, pipraga.

Serveeri kala kuuma kastmega, lisandiks kartulid, roheline sibul ja redised.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s