Karulauguhummus  

Ma ikka veel ei näe hummuse võlu. Ei teagi, kas mind häiris taaskord sidrun (mida panin niigi vähe) või hoopis oliiviõli maitse. Viimase kartuses tegin suht paksu hummuse. Alles nüüd märkasin, et veega oleks ka vedelamaks saanud ju :D Leiva peal supi kõrvale süües oli täitsa okei, aga paljalt ei sööks. Samas mehe arvates oli parim hummus, mis ta saanud on, nii et minu vingumist ei tasu kuulata.

Idee siit.

229 kcal/100 g

2016-05-10 17.21.14.jpg

  • 400 g purk kikerherneid (nõrutatud)
  • 2o ml vett
  • 50 g värsket karulauku
  • 4 spl oliiviõli
  • (2 spl tahiinit soovi korral)
  • 10 ml sidrunimahla
  • soola, pipart

Peenesta kikerherned, veidi vett ja pestud ning kergelt hakitud karulaugulehed (nt köögikombainis). Sega juurde oliiviõli, soovi korral ka tahiini. Maitsesta julgelt sidrunimahla, soola ja pipraga.

Kui hummus on liiga paks, sega juurde veidi vett või oliiviõli. Õige hummus peaks olema kreemjas, ent mitte vedel.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s