Pistaatsiakolmnurgad

Tänase päeva peab kalendrisse märkima, sest see oli esimene kord, mil mul selle neiu (või üldse taanikeelne) retsept välja tuli. Ehk nothing was lost in translastion for once :D Eriti hämmastav oli edukas tulemus, kuna mul tegelikult polnud kodus eriti pistaatsiapähkleid ja Prisma pähkliletis haigutas suur tühjus. Seega pidin loominguline olema. Aga miskit pistaatsiamaitset sain pistaatsiapastat lisades. Värv, tõsi küll, on puhas pettus. Aga kui kodus juhuslikult pistaatsia-nimeline toiduvärv olemas, siis millal veel kasutada, kui mitte selle retsepti juures. Õige suurusega vormi mul polnud, nii et sain veidi kõrgema koogi ning see oleks ehk veidi kauem ahjus võinud olla. Aga üldiselt on tulemuseks krõbe võine tainas pluss mahlane mandli-pistaatsia-frangipane pluss magus pehme nugat. Imeline! Koogi võib nugati asemel tegelikult ka tumeda šokolaadiga katta, kui nii suur magusasõber pole. Aga mina olen :D

Idee siit.

553 kcal/100 g

2016-05-12 18.43.34.jpg

Tainas:

  • 75 g külma võid
  • 150 g jahu
  • 50 g tuhksuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • pool muna

Lõika või kuubikuteks ning pane jahu, tuhksuhkur, sool ning võikuubikud köögikombaini. Töötle kiirelt ühtlaseks ja sega tainas munaga kokku. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel sobivasse suurusesse ja pane 30 min kuni tunniks külmikusse. Ma kasutasin 20 cm vormi, algretseptis oli 18 cm x 18 cm vorm.

Frangipane

  • 50 g rohelisi soolata pistaatsiapähkleid (kasutasin mandleid)
  • 50 g mandlijahu
  • 100 g suhkrut
  • 100 g toasooja võid
  • 1 muna
  • (15 g pistaatsiapastat
  • rohelist toiduvärvi)

Töötle pistaatsiapähklid (või mandlid) köögikombainis jahuks. Sega tekkinud jahu, mandlijahu, suhkur, või ja muna kausis kokku. Lisa vajadusel pistaatsiapasta ja toiduvärv. Pane frangipane vormi taina peale ja aja lusikaga ühtlaselt laiali. Küpseta 175-kraadises ahjus u 25 minutit, kuni see on kuldpruun. Lase täielikult maha jahtuda.

Kate:

  • 100 g pehmet nugatit
  • 15 g rohelisi soolata pistaatsiapähkleid

Sulata nugat vesivannil ja määri koogile. Las koogil külmikus 5 min kuni 10 seista, kuni nugat on tahkunud. Haki pistaatsiapähklid ja kaunista kook nendega.

Lõika kolmnurkadeks ja serveeri.

2016-05-12 18.41.39.jpg2016-05-12 18.55.19.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s