Seasisefilee Hoisin kastmes

Muutun aasta-aastalt aina kehvemaks lihasööjaks. Hiljuti oli mul revelation ja jõudsin järeldusele, et mulle lihtsalt ei meeldi selle nätske tekstuur. Sealiha on mulle eriti vastumeelne. Aga kiirelt pannilt läbi käinud heas kastmes seasisefilee oli isegi minu meelest maitsev.

Idee siit.

kuuele (158 kcal/100 g)

2016-05-15 18.43.06.jpg

  • 1 seasisefilee (890 g)
  • 15 g küüslauku
  • 15 g ingverit
  • 3 spl Hoisin kastet (90 g)
  • 2 spl sojakastet (30 g)
  • 1 spl oliiviõli (13 g)
  • 1 tl mett (15 g)
  • 10 g seesamiseemneid

Lõika filee u 2 cm paksusteks viiludeks. Haki küüslauk ja ingver ning sega kõik koostisosad kokku. Lase vähemalt 2 h toatemperatuuril maitsestuda.

Prae liha kõrgel kuumusel mõlemalt poolt 3 min kuni 4 minutit. Kalla pannile ülejäänud marinaad, lase minut-paar podiseda. Sisefileed ei tohi kindlasti üle küpsetada, sest see muutub kiiresti kummiseks. Serveerimisel puista peale seesamiseemneid.

2016-05-15 19.32.56

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s