Karulaugu-juustusaiad

Need saiakesed nägid plaadile pannes välja nagu lavaširullid. Nii nigelad. Kartsin juba, et olin liiga hoolega tainast rullinud ja liiga õhukesed viilud lõiganud. Õnneks paisusid need küpsedes vähe rohkem saiakeste moodi :P Mees arvas, et maitset oleks võinud rohkem olla, aga mulle sobisid :)

Idee siit.

u 30 tk (373 kcal/100 g)

2016-05-17 18.11.34.jpg

Karulaugupesto

  • 80 g karulauku
  • soola
  • 45 g oliiviõli
  • 25 g parmesani

Püreesta karulauk vähese soola ja õliga köögikombainis. Õli kogust vaata silma järgi – sõltuvalt sellest, millise konsistentsiga pestot soovid. Lõika juust kuubikuteks ja lisa need mikserisse. Püreesta, kuni juustust on järel väikesed tükikesed.

Karulaugu-juustusaiad

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 100 g karulaugupestot
  • 1 muna
  • 200 g riivitud juustu

Kuumuta ahi 210 kraadini.

Rulli pärmi-lehttainas ristkülikuks – mida laiem ristkülik, seda rohkem ja pisemaid saiu saad. Sega pesto munakollasega. Määri taina peale pesto ja puista 150 g juustu. Tegelikult kasutaksin isegi rohkem juustu siin ära ja jätaks peale raputamiseks u 25 g. Mul vähemalt polnud 50 g juustu kuhugi panna ja suur osa sellest rändas lihtsalt plaadile :(

Keera tainas rulli, lõika sellest u 2 cm paksused viilud ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi lahti järelejäänud munavalge ja määri saiakestele. Puista peale järelejäänud juust.

Küpseta u 10 min kuni 15 minutit.

2016-05-17 17.29.16.jpg2016-05-17 18.04.23.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s