Kõrvitsalaksa riisinuudlitega

Keskpärane, kuid see-eest suht tuline supp. Vähemalt tappis tulisus kõrvitsamaitse ära :D Minu jaoks oli supp veidi liiga kookospiimane, aga muidu isegi meeldis. Mis on üllatav, sest ma väga brokolit ei fänna!

Idee siit.

kuuele-seitsmele (65 kcal/100 g)

2016-05-18 17.44.39.jpg

  • 1 spl õli
  • 3 spl Korea tšillipastat (kasutasin punast karripastat, 45 g)
  • 3 spl kalakastet (45 ml)
  • 750 ml kanapuljongit
  • 600 ml lahjat kookospiima
  • 750 g kõrvitsapüreed
  • 600 g brokolit (kasutasin külmutatud)
  • 10 g punast tšillit
  • rohelist sibulat (30 g), värsket peterselli
  • 300 g riisinuudleid

Kuumuta tasasel kuumusel poti põhjas õli ja lisa tšillipasta. Sega pastat mõned minutid. Lisa kalakaste, puljong ja kookospiim. Lase keema tõusta ja alanda kuumust. Lisa kõrvitsapüree (külmutatud püreed pole vaja üles sulatada). Keeda umbes 5 min kuni 10 minutit.

Pese brokoli ja lõika õisikuteks. Pane brokoliõisikud vedeliku sisse ja keeda 1 min kuni 2 minutit. Võta pott tulelt.

Haki tšilli ja maitseroheline peeneks. Loputa nuudlid külma vee all sõelal ja valmista pakendil oleva juhendi järgi. Pane kausi põhja nuudlid, vala peale kuum vedelik ja puista ohtralt maitserohelist ning oma taluvuse piires värsket tšillit.

2016-05-18 17.28.37.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s