Krõbeda kattega rabarberikook

Lihtsad ja kodused koogid mind üldiselt ei tõmba, aga see oli tõesti hea. Krõbe magus kate on to die for, sisu on ülimahlane ja kook täidab küpsedes korteri niii meeldiva lõhnaga, et võimatu on mitte kohe tükki haarata.

Idee siit.

330 kcal/100 g

2016-05-20 20.25.58.jpg

Kook:

  • 3 muna
  • 135 g Demerara suhkrut
  • 125 g võid
  • 180 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 1 küps banaan (110 g)
  • 400 g rabarbrit

Kate:

  • 75 g võid
  • 90 g Demerara suhkrut
  • 1 spl nisujahu
  • 75 g mandlilaaste
  • 35 g kookoshelbeid
  • 2 spl vahukoort

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sulata või ja lase veidi jahtuda. Sega nisujahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel ning lisa munavahule. Seejärel lisa jahtunud või ja sega tainas ühtlaseks. Viimasena lisa kahvliga purustatud banaan ning tükeldatud rabarber. Pane tainas 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ning küpseta umbes 20 minutit.

Koogi küpsemise ajal valmista magus ja krõbe kate. Sulata potis või, lisa suhkur ja nisujahu ning vispelda ühtlaseks. Kalla potti ka mandlilaastud ja kookoshelbed ning niisuta segu vahukoorega. Kalla kate koogile ja küpseta sama temperatuuri juures veel umbes 15 minutit, kuni kook on pealt kuldne.

2016-05-20 20.24.04.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s