Rabarberipuder kahte moodi

Külmikus on veel eelmise aasta rabarbrit, nii et nüüd tuleb loov olla. Kuna pudrud on mu lemmikasjad, siis otsisin netiavarustest kaks rabarbripudru retsepti. Tegelikult on need väga sarnased, ühe koostisosade nimekiri lihtsalt veidi pikem ning üks tuleb paksem, teine vedelam.

Puder 1

Mahlane puder, millele lisasin krõmpsuks rohkelt seemneid ja pähkleid. Ei tule väga magus, pigem mahedam.

ühele (131 kcal/100 g)

  • 50 g tükeldatud (külmutatud või värsket) rabarbrit
  • 45 g täisterakaerahelbeid
  • 240 ml (taimset) piima
  • 0,5 tl kaneeli
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl mett
  • seemneid (panin 4 g chia seemneid, kõrvitsaseemneid ja päevalilleseemneid)
  • hakitud pähkleid (panin 10 g India pähkleid)

Pane kastrulisse rabarber, kaerahelbed, piim, kaneel ja sool. Aja keema ning vähenda siis kuumust ja keeda pidevalt segades u 5 minutit või kuni rabarbritükid on pehmed.

Eemalda tulelt ja jäta u 5 minutiks seisma. Seejärel vala kaussi ning nirista peale mett ja raputa üle seemnete ja pähklitega.

2016-05-20 06.45.09.jpg

Puder 2

Mõnus kaneeline rabarbipuder, mis tegi seest kõik soojaks. Mesi andis rohkelt magusust. Väga täitev ports!

ühele (150 kcal/100 g)

  • 110 ml (taimset) piima
  • 85 ml apelsinimahla (kasutasin kodust õunamahla)
  • 60 g täisterakaerahelbeid
  • 70 g (külmutatud või värsket) tükeldatud rabarbrit
  • 0,5 tl kaneeli
  • näpuotsatäis soola
  • 30 g mett
  • 15 g hakitud pähkleid

Pane kastrulisse piim, mahl, kaerahelbed, rabarber, kaneel ja sool. Aja keskmisel kuumusel keema. Vähenda kuumust ja keeda pidevalt segades, kuni kaerahelbed ja rabarber on pehmed, umbes 5 minutit. Eemalda kuumuselt ja lase umbes 5 minutit seista. Sega sisse mesi ning raputa peale pähkleid.

2016-05-18 06.43.13.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s