Mureli-mandli muffinid toorjuustukreemiga

Muffinid ise on imelised, aga kattes ma pettusin. Toorjuustu hapukas maitse käis minu jaoks liialt üle ja laimi otseselt tunda ei jäänud. Aga need muffinid! Niiii mahlased ja magusad ning rohkelt murelitükke täis. Mmmm! Natuke halb mõte oli muffinid minimuffinipanniga küpsetada, sest murelitükkide ja ilmselt ka mandlijahu kasutamise tõttu püsisid need raskemini koos.

Idee siit.

12 minimuffinit v 6 tavalist muffinit (394 kcal/100 g)

2016-05-24 18.14.11.jpg

  • 95 g mandlijahu
  • 0,5 tl soodat
  • näpuotsatäis soola
  • 1 muna
  • 50 g Demerara suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 20 g oliiivõli
  • 25 g Kreeka jogurtit
  • 50 g (kividest puhastatud) mureleid

Kate:

  • 150 g toorjuustu
  • 75 ml vahukoort
  • 10 g vanillisuhkrut
  • 2 tl matcha tee pulbrit v rohelist toiduvärvi
  • 10 ml laimimahla

Sega omavahel mandlijahu, sooda ja sool. Vahusta muna suhkrutega ning lisa õli ja jogurt. Ühenda omavahel mõlemad segud, lisa ka murelid ning sega kõik ühtlaseks massiks.

Täida muffinivormidega täidetud muffinipanni pesad tainaga ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit (minimuffinite puhul u 10 minutit).  Võta ahjust ja lase koogikestel täiesti maha jahtuda.

Kattekreemi jaoks vahusta omavahel toorjuust, vahukoor, suhkur, matcha pulber (või toiduvärv) ja laimimahl paksuks kreemiks. Tõsta kreem pritskotti ja kaunista koogid. Säti kreemi peale tipuks veel mõned värsked murelid.

2016-05-24 18.12.44.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s