Pad Thai

Maailma tervislikeim kiirtoit sekunditega valminud krevettide, idandite ja riisinuudlitega. Ise pole seda kunagi väljas söönud, nii et ei tea, millise maitsega see olema peaks :D Kodus oli kuivatatud tamarindi, millest üritasin tamarindipastat teha, aga see oli üks parajas jukerdamine ja mul tuli seda vähem kui vaja. Nii et tamarindikogus on mul väiksem kui algretseptis. Samas usun, et toit olekski mu jaoks muidu liiga hapukas tulnud. Mõnus vokiroog, mis tõesti valmib üllatavalt kiirelt!

Idee Oma Maitsest

viiele (139 kcal/100 g)

2016-05-27 17.27.18.jpg

  • 250 g riisinuudleid
  • 3 spl õli
  • 25 g küüslauku
  • 30 g tšillit
  • 40 g pruuni suhkrut
  • 70 g tamarindipastat segutana 45 ml veega
  • 3 spl kalakastet
  • 2 tl sojakastet
  • 200 g värskeid puhastatud krevette
  • 3 lahtiklopitud muna
  • 150 g mungoa idandeid
  • 60 g viilutatud rediseid
  • 30 g rohelist sibulat
  • 20 g röstitud maapähkleid

Valmista nuudlid pakendil oleva juhendi järgi.

Nüüd valmista kaste. Nirista 1 spl õli vokkpannile, keera kuumus madalaks ja lisa küüslauk ning tšilli. Sega 2 minutit, seejärel lisa suhkur, tamarind, kala- ja sojakaste. Sega, kuni suhkur on lahustunud. Vala kaste kaussi ja puhasta pann.

Pad Thai’d pead tegema kahes partiis, et pann oleks kuum ja küpsemine kiire. Pane kõik vokkimiseks vajalikud koostisosad valmis. Vala puhtale pannile 1 spl õli ning lase sel tuliseks minna. Lisa pool krevettide kogusest, kuumuta 1 minut, seejärel lükka need kõrvale. Lisa pool lahtiklopitud munadest, jäta tarduma ja siis sega kõik läbi. Lisa pool nuudlitest, idanditest ja redistest. Sega rooga pidevalt, kasutades kaht pikka puulusikat, et nuudlid oleksid läbikuumutatud. Vala roale pool kastmest ja jätka kuumutamist, kuni see on imendunud, seejärel sega hulka pool hakitud rohelisest sibulast. Jaga panni sisu taldrikute vahel ja puista roale pähkleid.

Puhasta vokkpann ja korda protsessi ülejäänud koostisosadega.

Mina tegin tegelikult ühes jaos ja kukkus ka okeilt välja!

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s