Sidruni-kanasupp

Suppi tehes jõudis kohale, et sellest oleks justkui midagi puudu. Kartulid? Porgandid? Midagi, mida lisaks kanale närida :D Ehk siis polnud just väga minu maitsele, kuigi halvasti ei maitsenud. Lihtsalt liiga palju liha ja liiga vähe köögivilja. Kuskussi asemel kasutasin riisi ja suurendasin selle kogust, sest muidu oli tunne, et õhtusöögiks vaid puljong :D Mees arvas, et kana sellisel meetodil valmistamine polnud hea mõte – kuivaks jäi. Ehk siis üks võimalus oleks ka kana eraldi (nt pannil praadides) valmis teha ja hiljem supile lisada.

Idee siit.

neljale-viiele (68 kcal/100 g)

2016-06-01 18.05.15.jpg

  • 95 g sibulat
  • 1 spl õli
  • 2 sidruni riivitud koor (5 g)
  • 1,5 l kanapuljongit
  • 90 g (täistera)riisi (kasutasin punast riisi)
  • 2 kanafileed (500 g)
  • 20 g tšillit
  • 100 g fetat
  • 20 g rohelist sibulat
  • pipart

Haki sibul peeneks ning prae potis 1 spl õlis klaasjaks, lisa sidrunikoor ning kuumuta segu läbi. Seejärel lisa puljong, riis, kanafileed ja hakitud tšilli. Lase supil keema tõusta ning seejärel keeda madalal tulel u 8 min kuni 10 minutit. Eemalda kanafileed ning tükelda need. Keeda suppi, kuni riis on valminud (u 15 minutit). Seejärel tõsta supp pliidilt, lisa segades juurde tükeldatud kanafileed, murendatud feta, roheline sibul ning maitse järgi pipart.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s