Hakklihapirukas

Ägeda välimusega, kuid kiirelt valmiv pirukas. Mina viile otsast krussi keerata ei saanud, sest mul olid need liiga paksud. Panin nimelt täidist rohkem ja tegin ilmselt väiksema diameetriga piruka. Aga ka nii oli pirukas tore, sai kergelt tükke rebida :) Maitse kahjuks ei meeldinud. Midagi oli puudu ja mahlaseks seda pirukat küll ei nimetaks, sest ilma midagi kõrvale joomata seda süüa ei saanud.

Idee siit.

328 kcal/100 g

2016-06-04 11.04.11.jpg

  • 240 g nisujahu
  • 240 g täisteranisujahu (kasutasin 135 g täisteraspeltajahu ja 105 g täisteranisujahu)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 100 g toasooja võid
  • 4 dl hapukoort

Täidis:

  • 430 g kalkuni- või broilerihakkliha (kasutasin kalkuni kintsuliha)
  • soola, pipart
  • 85 g sulatatud juustu (kasutasin murulaugumaitselist)
  • 10 g hakitud tilli
  • 100 g riivitud juustu
  • määrimiseks pool lahtiklopitud muna

Sega kuivained omavahel, näpi hulka või, lisa hapukoor ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Aseta külmkappi u 5 minutiks.

Prae hakkliha pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola-pipraga. Jaga tainas kaheks ning rulli mõlemad tainad jahusel pinnal umbes 1 cm paksuseks. Aseta tainad üksteise peale ning lõika ümmarguse taldriku abil välja 2 ketast. Määri ühele tainakettale sulatatud juust, aseta peale hakkliha, seejärel raputa peale till ja riivitud juust. Kata teise tainakettaga, aseta taina keskele klaas ning lõika ümbertringi pirukas „tordiviiludeks”. Need viilud keera kergelt otsast krussi. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 25 min kuni 35 minutit.

2016-06-03 17.22.44.jpg2016-06-03 22.59.42.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s