Halvaa-rabarberipirukas

Ma nii lihtsaid pirukaid tavaliselt ei tee, aga töökaaslane tõi seda tööle ja maitse oli küllalt muljetavaldav, et ka ise järele proovida. Eriti meeldib mulle ülimõnus täisteranisujahust põhi ja sisse peidetud halvaa. Suhkrut tasub peale puistata tunde järgi, sest algretseptis olnud 1 spl ja isegi minu pandud 25 g polnud piisav, pidin hiljem tuhksuhkruga üle raputama.

292 kcal/100 g

2016-06-03 22.38.02.jpg2016-06-03 22.41.13.jpg

Põhi:

  • 100 g võid
  • 90 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 240 g täisteranisujahu
  • 1 spl külma vett

Täidis:

  • 200 g halvaad
  • 1 liiter tükeldatud rabarberit (560 g)
  • 50 g võid
  • 1 tl kaneeli
  • 25 g suhkrut

Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa munad, jahu ja vesi. Suru tainas 26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtesse (kasutasin 28 cm vormi). Küpseta 175-kraadises ahjus 15 minutit. Pudista halvaa eelküpsetatud põhjale. Lao peale tükeldatud rabarber. Sulata või ja nirista koogile. Puista üle kaneeli-suhkru seguga. Küpseta veel 30 minutit.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s