Karulaugune Kiievi kotlet

Olen varemgi Kiievi kotlette teinud, aga siis voolas mul kogu või välja. Seekord jäi vist ikka midagi sisse ka :P Siiski pean veel harjutama tasku tegemist ja selle kinni paneerimist. Muidugi oleneb kõik ka fileetüki kujust ja suurusest, sest kunagi ei tea, mis pakist välja tuleb :/ Karulauguvõi ise oli hea, aga kotleti sisse kadus see kuidagi ära. Võimalik, et mu fileed olid liiga suured ja oleks pidanud rohkem võid sisse toppima. Jälle targem.

Idee Oma Maitsest.

kuuele (208 kcal/100 g)

2016-06-05 16.40.23.jpg

Karulauguvõi:

  • 150 g pehmet võid
  • veidi soola
  • 40 g karulauku

Sega või ja sool (alusta 0,5 tl) omavahel, siis maitse ja vaata, kas vajad veel soola või mitte. Sega seejärel võimassi hulka peeneks hakitud karulauk. Kasutades tükki küpsetuspaberit, rulli või pikaks vorstikeseks, keera paberiotsad kokku ja tõsta kuni kasutamiseni külmikusse.

Karulauguvõid saab ka külmutada. Lõika või enne sügavkülma asetamist viiludeks. Kasuta ära kuu aja jooksul.

Karulaugune Kiievi kotlet:

  • 4 kanafileed (1,1 kg)
  • 100 g pehmet karulauguvõid
  • 50 g nisujahu (kulus ära vaid 25 g)
  • soola, pipart
  • 3 suurt muna (mul kulus 3,5 muna)
  • 125 panko’t või jämedakoelist riivsaia (kasutasin seekord siiski tavalist, kulus 150 g)
  • 50 g õli

Tee igale kanafileele sisselõige nii, et sellest moodustub justkui tasku. Selleks sisesta nuga filee jämedamast otsast üsna sügavale. Suru nuga õhemalt küljelt umbes poole peale. Ole ettevaatlik, et filee jääks igast küljest suletuks. Suru sõrm auku, ava see ettevaatlikult ning täida 25 g võiga. Tegutse nii kõikide fileedega.

Sea valmis kolm madalamat kaussi. Esimesse pane jahu, teise lahtiklopitud munad ja kolmandasse riivsai. Pöörita iga fileed jahus, siis munas ja lõpuks riivsaias. Kasta seejärel veel kord munasse ja jälle riivsaia. Jälgi, et filee lahtine ots saaks kokku surutud ja paneeringuga kaetud. Tõsta paneeritud fileed suurele taldrikule ning kata toidukilega. Lase fileedel vähemalt 1 tund seal taheneda.

Säti ahi 180 kraadini kuumenema. Vala pannile õli. Kui õli on kuum, küpseta kotletid pannil 2 min kuni 3 minutiga igast küljest kuldpruuniks ning tõsta siis küpsetusplaadile. Küpseta kotlette ahjus 15 minutit või kuni need on küpsed. Serveeri nt koos kartuli-pastinaagivormi ja lehtsalati-hapukoore salatiga.

2016-06-05 16.38.40.jpg2016-06-05 18.17.15.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s