Supp shiitake seente, riisinuudlite ja krevettidega

Mul juhtub päris tihti, et supi retsepti järgi ma suppi ei saa. Enamasti olen ise süüdi, sest viskan tahkeid asju liiga palju sisse. Siin retseptis liialdasin seentega ja ka krevette lisasin rohkem :D Aga teate, mind üldse ei häirinud, et tulemuseks supp polnud! Sellist nuudlirooga võiks ma elu lõpuni iga päev süüa, ilma et ära tüdineks. See maitsekooslus on täpselt mulle: karripasta ja kookospiim. Lisaks veel riisinuudlid ja krevetid ja seened. Mm so good!

Idee Oma Maitsest

kuuele-seitsmele (92 kcal/100 g)

2016-06-09 17.48.56.jpg

  • 2 spl õli
  • 35 g küüslauku
  • 20 g ingverit
  • 300 g shiitake seeni (ma panin 380 g soolaseeni ja 25 g kuivatatud shiitake seeni)
  • 2 spl punase karri pastat (30 g)
  • 800 g lahjat kookospiima
  • 1 l puljongit
  • 400 g riisinuudleid
  • 400 g värskeid kooritud hiidkrevetisabasid (panin 480 g)
  • 200 g värsket spinatit
  • peterselli (35 g)

Kuumuta poti põhjas õli ja prae hakitud küüslauku ja ingverit keskmisel kuumusel umbes minuti jagu. Ära pruunista. Lisa seened (kui kasutad kuivatatud seeni, leota neid eelnevalt 30 min. Võid shiitake seened asendada ka pruunide või valgete šampinjonidega) ja prae läbi. Lükka seened ja ingver-küüslauk poti servadesse ja prae karri umbes minutiga läbi. Lisa kookospiim ja puljong ning lase keema tõusta. Pane supi sisse nuudlid ja krevetid ning kuumuta umbes 4 minutit. Viimasena sega sisse spinat ja lase pehmeneda. Serveeri kohe ja raputa peale peterselli.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s