Küpsetamata müslibatoonid

Mmmmesiselt magusad küpsetamata batoonid, kus on nii palju head ja paremat sees! Pähkleid ja seemneid saab varieerida vastavalt oma eelistusele, peaasi, et kogus samaks jääks. Samuti võib batoonidele lisada nt kuivatud jõhvikaid, rosinaid või šokolaaditükke!

Idee siit.

12 tk (467 kcal/100 g)

2016-06-08 18.20.13.jpg

  • 125 g vahtrasiirupit (asendasin meega)
  • 80 g magustamata mandlivõiet
  • 3 spl kookosõli (39 g)
  • 50 datleid, kivi eemaldatud ja neljaks lõigatud
  • maitse järgi soola
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 150 g täisterakaerahelbeid
  • 50 g jämedalt hakitud mandleid (panin 10 g mandleid, 20 g India pähkleid ja 20 g sarapuupähkleid)
  • 40 g seemneid ja muud meelepärast (panin 5 g chia seemneid, 5 g linaseemneid, 10 g päevalilleseemneid, 10 g kõrvitsaseemneid, 10 g kookoshelbeid)

Töötle siirup, mandlivõie, kookosõli, datlid, sool ja vanillisuhkur köögikombainis tükkideta massiks. Mass peab meenutama karamelli ehk olema täiesti ühtlane.

Sega kausis kokku ülejäänud koostisosad. Vala “karamell” kaussi ning sega puust lusika või kätega kõik kokku.

Suru mass küpsetuspaberiga kaetud nõusse ja kata see toidukilega. Aseta vähemalt kaheks tunniks külmikusse. Kui mass on tahke, lõika see 12 võrdseks batooniks. Hoia batoone külmikus kuni nädal või aseta kuni kaheks kuuks sügavkülma.

2016-06-08 17.23.52.jpg2016-06-08 18.30.10.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s