Datli ja maapähklivõi energiapallid

Avastasin hiljuti, et maapähklivõi koos datliga on kõige lihtsam ja parem maius ever. Need pallid on edasiarendus sellest. Muidugi on parim just sisu, aga kattes on palju head tervislikku ja kõhtu täitvat kraami.

Idee siit.

10 tk (347 kcal/100 g)

2016-06-12 20.30.02.jpg

  • 10 datlit (80 g)
  • maapähklivõid või muud meelepärast pähklivõid (mul kulus 35 g)
  • 70 g mandlijahu või purustatud mandleid
  • 70 g kaerakliisid
  • 1 spl jahvatatud linaseemneid (10 g)
  • 1 spl kookosjahu (10 g)
  • 1 banaan (120 g)
  • tilk mandliekstrakti
  • näpuotsatäis soola
  • seesami- või linaseemneid pallide katmiseks (mul kulus 20 g)

Ava iga dattel, eemalda kivi ja täida maapähklivõiga. Jälgi, et maapähklivõi datlitest välja ei voolaks, sest siis on katmine keerulisem.

Lisa köögikombaini mandlijahu, kaerakliid, jahvatatud linaseemned, kookosjahu, banaan, mandliekstrakt ja sool. Töötle, kuni saad ühtlase taina.

Kui tainas on liiga kuiv, lisa tilk vett või piima. Kui liiga niiske, lisa kaerakliisid. Vaja on kleepivat, kuid töödeldavat tainast.

Võta tainas köögikombainist ja jaga kümneks. Tee käed märjaks, võta üks portsjon tainast, tee see lamedaks nagu pannkook, aseta selle keskele dattel ja kata dattel tainaga. Veerata õrnalt käte vahel palli kujuliseks. Mul tulid pigem munad, sest datlid olid väga piklikud.Tee nii ka ülejäänud taina/datlitega.

Viimase sammuna veereta palle seemnetes. Säilita külmikus.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s