Köögivilja-kinoavorm

Pole vist varem õhtusöögiks kinoa söönud. Vähemalt kindlasti mitte vormiroana. Nüüd aga teen seda kindlasti veel. Kartul, pasta ja riis kipuvad tihti kuivaks jääma, aga kinoa on pehme ja mahlane. See toit tuli üle ootuste hea, vaatamata sellele, et unustasin serveerimisel parmesani lisada. Ei tundnud puudust.

Idee siit.

kuuele (68 kcal/100 g)

2016-06-13 18.38.18.jpg

  • 240 g kinoad
  • 2 punast paprikat (350 g)
  • 1 kollane paprika (155 g)
  • 190 g sibulat
  • 2 keskmist suvikõrvitsat (525 g)
  • 125 g porgandit
  • 30 g küüslauku
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 4,5 dl puljongit
  • 590 g tomatit
  • basiilikut (13 g)
  • peterselli (25 g)

Kalla kinoale nii palju kuuma vett, et terad oleks kaetud. Lase 3 minutit seista ning nõruta.

Viiluta paprikad, sibul, suvikõrvits, porgand ja küüslauguküüned. Kuumuta köögivilju pannil õlis 5 minutit ja maitsesta soola-pipraga.

Tõsta vormi pool kinoast, pane peale pool köögiviljadest ja pooled tomativiilud, kõik hakitud basiiliku- ja petersellilehed ning soola-pipart; seejärel ülejäänud kinoa, köögiviljad ja kõige peale viimased tomativiilud. Maitsesta jällegi soola-pipraga.

Kalla vormi puljong ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 min kuni 45 minutit.

2016-06-13 17.19.45.jpg2016-06-13 18.51.13.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s