Rabarberikook Kreeka jogurti ja marjadega

Ma ei tea, kas mul oli liiga suur laim või miks mul see kreem nii hapukas tuli. Kuna rabarber on ka hapu, siis igaks juhuks lisasin 2 korda rohkem valget šokolaad. Ja ikkagi jäi domineerima pigem hapukas maitse, sest see ka Kreeka jogurtile omane. Koogi päästsid aga värsked peale pandud marjad. Ja pähkline põhi oli ka väga mõnus. Ainult sellest oli raske ilusaid tükke lõigata.

Idee siit.

281 kcal/100 g

2016-06-16 18.28.27.jpg2016-06-16 18.35.39.jpg

Rabarbrikiht:

  • 300 g rabarbrit
  • 2 spl mett (60 g)

Koori ja tükelda rabarber. Pane rabarber ja mesi potti ja kuumuta keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, kuni rabarber on pehme. Lase jahtuda.

Põhi:

  • 300 g pähkleid (panin 150 g India pähkleid, 100 g mandleid, 50 g sarapuupähkleid)
  • 50 g Digestive küpsiseid
  • 4 datlit (40 g)
  • 2 spl kookosrasva (26 g)

Purusta põhja ained köögikombainis, kuni moodustub ühtlane mass. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (kasutasin 24 cm läbimõõduga lahtikäivat vormi). Tõsta rabarbrisegu põhjale.

Kreem:

  • 200 g valget šokolaadi
  • 370 g toasooja Kreeka jogurtit (kasutasin Alma oma)
  • 1 laimi mahl (50 ml)
  • serveerimiseks marju või puuvilju (mul kulus 90 g maasikaid, 30 g kultuurmustikaid ja 55 g mureleid)

Sulata šokolaad vesivannil. Sega toasooja jogurtiga, pigista juurde laimimahl. Vala kreem koogile ja lase külmkapis üleöö taheneda. Serveerimisel puista peale marju või tükeldatud puuvilju.

2016-06-15 17.47.00.jpg2016-06-16 18.28.34.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s