Vürtsikas hernesupp

Kodus vedelesid aastaid kuivatatud herned ja otsustasin need nüüd lõpuks ära kasutada. Supp sai meeldiv ja vihmase ilmaga väga kosutav. Oli midagi närida ka.

Idee siit.

kuuele (65 kcal/100 g)

2016-06-15 18.07.55.jpg

  • 360 g kuivatatud ja poolitatud herneid (leotasin eelnevalt ööpäeva)
  • 2 sibulat (210 g)
  • 20 g küüslauku
  • pöidlaotsa suurune jupp ingverit, kooritud (25 g)
  • 30 g punast tšillit
  • 20 g kookosõli
  • 1 spl sinepiseemneid
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl karripulbrit
  • 450 g tomatit
  • 4 dl lahjat kookospiima
  • 1,6 l köögiviljapuljongit
  • soola, pipart
  • 1 tl suhkrut
  • ühe sidruni mahl (50 ml)
  • peterselli (20 g)

Loputa ja kurna herned. Haki sibul, küüslauk ja ingver. Kui kardad liiga äkilist suppi, siis eemalda tšillikaunalt enne hakkimist seemned, kui oled aga tuline vürtsisõber, võid veel ühe või pool kauna lisaks hakkida.

Kuumuta paksema põhjaga potis õli ja lisa sinepiseemned ning vürtsköömned. Kui need praksuma hakkavad, lisa korraga sibul, küüslauk, ingver, tšilli ja karripulber. Kuumuta segades u 5 minuti jagu, kuni sibul on pehmenenud. Lisa tomatid ja kuumuta veel paar minutit. Lisa herned, kookospiim ja puljong ning kuumuta vaikselt kaane all 40 minutit või kuni herned on sobivalt pehmed. Püreesta supp kergelt saumikseriga ja maitsesta soola, pipra, suhkru ning sidrunimahlaga. Puista peale peterselli, soovi korral veel sorts kookospiima ning serveeri.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s