Rabarbi-maasika krõbedik

Selle retsepti puhul oli mu peamine küsimus, et mis asi on kookossiirup. Algul mõtlesin selle kookose kondenspiimaga asendada, aga kuna ma seda Solarisest ei leidnud, siis valmistasin ise mingi möksi. Sai hea. Samas pole ma kindel, kas sama magus kui algses retseptis mõeldud asi, sest krõbedik tuli suhteliselt hapukas. Pealmise kihi lasin köögikombainis kogemata jahuks, suuremate tükkidena oleks kindlasti mõnusam ja krõmpsuvam olnud. Marja- ja kaerahelbekihi vahekord tundub mul pildi järgi vaadates teine kui algretseptis. Ehk tuleb tegelikult kõik maasikad moosiks keeta ja suuremad rabarbrivarred võtta? :/

Idee siit.

246 kcal/100 g

2016-06-18 12.09.18.jpg

Marjakiht:

  • 2 rabarbrivart (200 g)
  • 200 g värskeid maasikaid
  • 100 g värskeid vaarikaid
  • 55 g goji marju (leota neid enne 20 minutit vees)
  • 2 spl chia seemneid (20 g)
  • 4 spl kookossiirupit (90 g)*
  • 1 tl kaneeli

Pese, koori ja haki rabarber väikesteks tükkideks ning pane tilga veega kastrulisse. Küpseta madalal kuumusel 10 minutit. Pese ja haki pool maasikatest ja pane ka need kastrulisse koos vaarikate, goji marjade, chia seemnete, kookossiirupi ja kaneeliga. Lase 5 min kuni 7 minutit podiseda. Ära üle küpseta, mõned tükid võiks sisse jääda. Võta tulelt ja aja lusikaseljaga küpsetusvormi põhja laiali.

Kaerahelbe-pähklikiht:

  • 135 g täisterakaerahelbeid
  • 70 g meelepäraseid pähkleid ja seemneid (kasutasin 10 g mandleid, 35 g sarapuupähkleid, 10 g India pähkleid, 20 g päevalilleseemneid)
  • 35 g kookoslaaste (või kookoshelbeid)
  • 2 spl kookosõli (26 g)
  • 2 spl kookossiirupit (60 g)*
  • 1 tl kaneeli
  • mandlilaaste (4 g)

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Pane pähklid köögikombaini ja töötle jämedaks jahuks. Lisa kaerahelbed ja töötle veel. Vala segu kaussi ning lisa ülejäänud koostisosad: kookoslaastud, sulatatud kookosõli, kookossiirup ja kaneel. Sega kõik kokku, kuni kaerahelbed ja pähklid on kaetud kookosõli ja -siirupiga.

Vala küpsetusvormi värske kihi peale ning raputa üle mandlilaastudega.

2016-06-18 11.13.20.jpg

Küpseta ahjus 25 min kuni 30 minutit, kuni ääred hakkavad pruunistuma. Ma panin kõrbemise vältimiseks 15 minuti järel fooliumi peale.

2016-06-18 11.40.25.jpg

Võta ahjust ja lase 5 minutit jahtuda. Tükelda peale ülejäänud 100 g maasikaid. Serveeri soojalt nt kookosjogurtiga.

2016-06-18 12.12.35.jpg

*Kookossiirupi tahtsin asendada kookoskondenspiimaga, aga kuna seda ei leidnud, tegin nii:

Kuumuta pann keskmisel kuumusel ilma rasvata. Lisa 35 g kookoshelbeid ja rösti neid pidevalt segades, kuni need on kuldsed.

Vala kastrulisse 100 g kondenspiima ja 145 ml lahjat kookospiima ning sega korralikult läbi. Lisa röstitud kookoshelbed. Keeda keskmisel kuumusel pidevalt segades u 10 minutit.

Pane segu köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Kuna vedelik on kuum, ole väga ettevaatlik.

Kui sind väikesed kookose tükid häirivad, võid massi läbi sõela valada.

2016-06-17 19.07.51.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s