Koogikesi ja muffineid

Viimasel ajal on väga hakanud meeldima väikeste koogikeste ja muffinite tegemine. Selle asemel, et proovida järele üks retsept, saan nii nelja proovida! :D

Soolakasmagusad karamellimuffinid

Ideaalse magusa-soolase tasakaaluga muffinid, millel on pehme sisu, veniv karamelliseeritud valge šokolaadi kate ja peal krõmpsuv pähklipuru. Tõesti imelised.

Idee siit.

9 minimuffinit (521 kcal/100 g)

Karamelliseeritud blondie:

  • 65 g võid
  • 60 g karamelliseeritud valget šokolaadi*
  • 1 muna
  • 50 g suhkrut
  • 35 g jahu
  • 0,2 tl soola

Sulata või ja šokolaad vesivannil. Vahusta muna suhkruga ning sega (veidi jahtunud) šokolaadisegusse. Lisa jahu ja sool ning jaota tainas minimuffini vormide vahel. Küpseta u 15 minutit 175 kraadi juures (küpsust kontrolli tikuga). Lase täielikult jahtuda.

2016-06-16 19.09.29.jpg

Karamelliseeritud valge šokolaadi ganache:

  • 60 g karamelliseeritud valget šokolaadi*
  • 35 ml vahukoort
  • 7 g siirupit
  • näpuotsatäis soola

Haki šokolaad ja pane kaussi. Aja vahukoor ja siirup keema ning vala šokolaadile. Lisa ka sool. Sega kuni mass on segunenud ja ühtlane. Lase ganache‘l õige konsistentsini jahtuda ning täida sellega pritskott. Pritsi igale jahtunud muffinile mütsike.

2016-06-16 21.30.21.jpg

Katteks:

  • 15 g karamelliseeritud soolapähkleid**

Kata muffinid hakitud karamelliseeritud pähklitega.

2016-06-17 21.08.00.jpg2016-06-17 21.13.21.jpg

* Valge šokolaadi karamelliseerimine on lihtne:

Tükelda šokolaad jämedalt ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 120 kraadi juures 30 min kuni 1 tund. Sega iga 10 minuti järel. Võta ahjust välja, kui šokolaad on kuldne nagu karamell.

** Pähklite karamelliseerimine on samuti lihtne:

  • 55 soolatud maapähkleid
  • 40 g suhkrut
  • 15 ml vett

Sega laial pannil pähklid suhkru ja veega. Küpseta keskmisel kuumusel, tihti segades, kuni vedelik hakkab mullitama.

Alanda kuumust ja jätka, kraapides kokku panni põhjale kogunenud siirupi ning segades selle pähklitega, et neid võimalikult palju katta.

Eemalda vahepeal pann kuumuselt, et siirup kõrbema ei läheks, ja kalluta seda, et võimalikult palju pähkleid katta.Võta pann tulelt, kui siirup on kuldpruun.

Lase täielikult jahtuda, vajadusel haki ja hoia õhukindlas anumas, kus need säilivad kuni nädala.

Pähklimuffinid Nutellaga 

Mahlased ja magusad gluteenivabad muffinid, milles peidus magus üllatus. Pidi tulema 8 muffinit, aga mul oli tunne, et vormid saaks nii liiga täis, nii et tegin 14 tk. Seega pidin enamik Nutella-pallidest pooleks lõikama, et mul neid jaguks. Varem on mul täidisega muffinitega juhtunud see, et täidis purskab välja. Seega, mida vähem seda on, seda parem. Kaks muffinit tegin siiski teelusikatäie täidisega ja need tulid ka ilusti välja, nii et mu hirm oli asjatu ja seega tulid muffinid natuke kuivemad kui pidid :(

Idee siit.

14 väikest muffinit (492 kcal/100 g)

  • 14 väikest Nutella-palli (45 g)
  • 2 muna
  • 60 g pruuni suhkrut
  • 150 g India pähkleid (panin pooleks sarapuupähklitega)
  • näpuotsatäis soola

Pane 14 poolikut teelusikatäit Nutellat sügavkülma ja külmuta tund aega.

Vahusta munad suhkruga. Töötle pähklid köögikombainis jahuks ning sega kokku munade-suhkruga. Lõpuks lisa ka sool.

Täida muffinivormid pooleni tainaga, pane peale Nutella-pall, vajuta seda veidi taina sisse, ning kata ülejäänud tainaga, nii et pall oleks kaetud ja vormid peaaegu täis.

Küpseta 15 min 175 kraadi juures.

2016-06-17 19.05.59.jpg

Vaarikakoogikesed pähkli-šokolaadipõhjal

Muutsin veidi retsepti. Algselt tuli osa pähkleid ja šokolaadi alles jätta ja siis hiljem põhjale raputada, aga kuna mul oli põhja tainast nii vähe, siis kasutasin ikka kõik korvide tegemiseks ära. Nii aga tulid nii suured korvid, aga need jäid pooltühjaks :D Lõikasin siis ääri madalamaks :P Kuigi korvikesed olid piimašokolaadist, siis tundus see kombo vaarikaga kuidagi liiga tummine mu jaoks. Samas mees, kes vaarikaid ei armasta, ütles, et šokolaad ja vaarikad on ikka ülihea kombo!

Idee siit.

4 tk (552 kcal/100 g)

Tainas:

  • 70 g of metspähkleid
  • 100 g piimašokolaadi

Rösti pähkleid kergelt ahjus ning töötle need köögikombainiga jahuks.

Kuumuta šokolaad vesivannil ja lase sel 32 kraadini jahtuda. Sega pähklijahuga.

Pane tainas muffinivormidega kaetud muffinipannile ja siis tardumiseni külmkappi.

Täidis:

  • 20 külmutatud vaarikaid
  • 50 g piimašokolaadi
  • 25 g vahukoort
  • kaunistamiseks värskeid vaarikaid

Kuumuta vaarikaid kastrulis ning vajuta kahvliga katki. Jahuta püree ja täida sellega korvikesed, jättes ruumi ka ganache‘le.

Haki šokolaad peenelt ja pane kaussi. Aja koor keema ning vala hakitud šokolaadile. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lase ganache‘l kergelt jahtuda ning vala see siis vaarikapüreele. Pane koogikesed serveerimiseni külmikusse. Kaunista värskete vaarikatega.

2016-06-17 19.08.47.jpg2016-06-17 19.12.23.jpg2016-06-17 19.16.10.jpg

Granadillikoogikesed pähkli-šokolaadipõhjal

Arvasin, et need tulevad liiga magusad korvid, aga ei. Mitte magusamad kui kõik muu siin postituses :D Plaksuv suhkur on äge üllatus sööjatele!

Idee siit.

4 tk (498 kcal/100 g)

Tainas:

  • 30 g of metspähkleid
  • 70 g piimašokolaadi
  • 30 g plaksuvat suhkrut

Rösti pähkleid kergelt ahjus ning töötle need köögikombainiga jahuks.

Kuumuta šokolaad vesivannil ja lase sel 32 kraadini jahtuda. Sega sisse pähklijahu ja plaksuv suhkrut.

Pane tainas muffinivormidega kaetud muffinipannile ja siis tardumiseni külmkappi.

Valge šokolaad ja granadilli ganache:

  • 40 g valget šokolaadi
  • 25 g of vahukoort
  • 3 granadilli (kasutasin 60 g granadillipüreed)

Haki šokolaad peeneks ja pane kaussi. Aja koor koos granadillipüreega keema ning vala hakitud šokolaadile. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lase ganache‘l kergelt jahtuda ning vala siis külmadele põhjadele. Pane koogikesed serveerimiseni külmikusse. Kaunista nt murelitega.

2016-06-17 19.08.472016-06-17 19.12.50.jpg2016-06-17 19.18.42.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s