Seasisefilee ja riisiga vokiroog

Minu jaoks jäi sellest roast midagi puudu, kuigi lisasin omalt poolt niigi porgandi, kuna muidu poleks toidus pmts midagi värsket olnud. Halb ei olnud, aga midagi erilist ka mitte. Oleks tahtnud sweet chilli kastmega üle valada :D

Idee Oma Maitsest

kuuele (140 kcal/100 g)

2016-06-19 17.49.13.jpg

  • 4 dl jasmiiniriisi (360 g, kasutasin basmatiriisi)
  • 2 spl kuuma vett
  • 2 tl mett (30 g)
  • 2 tl seesamiõli
  • 4 tl sojakastet
  • 0,5 tl valget pipart
  • 2 seasisefileed (1,3 kg)
  • 175 g porgandit
  • 2 spl õli
  • 15 g peeneks hakitud ingverit
  • 2 väikest hakitud punast tšillit (20 g)
  • 2 tl soola
  • 2 spl kalakastet
  • 4 muna
  • serveerimiseks rohelist sibulat (40 g)

Keeda riis, soovitatavalt eelmisel päeval, kuna see võiks olla enne vokkimist külm. Sega vesi, mesi, seesamiõli, sojakaste ja pipar kastmeks. Viiluta sealiha õhukesteks ribadeks ja haki porgand. Kuumuta vokkpannil keskmisel kuumusel õli. Pruunista lihatükid. Lisa porgand, ingver ja tšilli ning kuumuta veel paar minutit. Maitsesta soolaga. Kõige lõpuks pane pannile sõmerad riisiread. Hea on neid kausist kahvli abil tõmmata, siis ei jää tükke. Tee pannile keskele auk ja kalla sinna kalakastmega segatud munad. Lase hüübida ja sega läbi. Kalla pannile kaste ja kuumuta läbi. Serveerides lisa ohtralt rohelist sibulat.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s