Kreemipirukas marineeritud rabarberitega

Eriti lihtne pirukas, millel vaja eraldi valmistada põhi, täidis ja kate. Põhi on väga magus ja mure. Lausa nii mure, et mul oli raske tükke lõigata, sest see murdus ka valedest kohtadest :( Keedukreemi lasin kogemata veidi liiga paksuks, kuna pole harjunud seda nii suure tärklisekogusega tegema. Aga maitse on ikka sama hea. Küpsetamata rabarberi kasutamine tundus algul hirmuäratav, kuid üllatuslikult muutus see siirupis tunduvalt pehmemaks ja imes endasse suhkru magusa maitse. Väga maitsev!

Idee Oma Maitsest.

284 kcal/100 g

2016-06-21 18.18.23.jpg

Põhi:

  • 200 g jahu (sellest 20 g panin täisteranisujahu)
  • 40 g mandlijahu
  • 140 g tuhksuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 160 g toatemperatuuril võid
  • 2 munarebu

Sega jahu, mandlijahu, tuhksuhkur ja sool. Lisa või ning sega ühtlaseks. Lisa munarebud ning sega, kuni tainas hakkab kokku. Pane tainas toidukilesse ning jäta külmkappi 30 minutiks puhkama.

Määri 28 cm läbimõõduga ja eemaldatava põhjaga pirukavorm võiga. Rulli tainas lahti ning tõsta vormi. Pane veel kord 30 minutiks külmkappi puhkama.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata vormis olev tainas küpsetuspaberiga ning vala sellele kuivatatud herned. Küpseta, kuni koogi ääred on kuldseks tõmmanud (u 20 min), eemalda nüüd paber hernestega ning küpseta veel, kuni ka piruka keskmine osa on kergelt kuldne (u 10 min). Võta ahjust ja jahuta.

2016-06-20 19.22.37.jpg

Katteks:

  • 3 pikka rabarbrivart (300 g)

Siirup:

  • 250 ml vett
  • 150 g suhkrut

Valmista ette rabarberid. Noori rabarberivarsti pole vaja koorida, nii saad kaunima värviga piruka. Mina siiski koorisin. Lõika varred diagonaalis õhukesteks viiludeks. Valmista suhkrust ja veest siirup, jahuta veidi ning vala rabarberiviiludele. Jäta 15 minutiks marineerima. Kurna rabarber.

2016-06-20 19.22.50

Kreem:

  • 3 muna
  • 30 g maisitärklist
  • 75 g suhkrut
  • 375 ml piima
  • 1 vanillikaun

Valmista kreem. Pane kaussi munad, maisitärklis ja pool suhkrukogusest. Sega ühtlaseks. Kuumuta kastrulis piim, ülejäänud suhkur ning pikuti pooleks lõigatud vanillikaun. Kui piim on keema tõusnud, vala see pidevalt segades munasegule ning seejärel vala segu tagasi kastrulisse. Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Tõsta nõu pliidilt ja jahuta. Kata kreem toidukilega nii, et kile puutub vastu kreemi, ning jahuta täielikult külmkapis.

2016-06-20 19.23.39

Määri jahtunud kreem piruka põhjale ja lao peale rabarberiviilud.

2016-06-21 18.28.58.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s