Küüslaugukartulid avokaado-kookose kastmega

Küüslaugused pealt krõbedad ja seest pehmed kartulid koos kookospiimast magusa, laimist hapuka ja avokaadost kreemise kastmega. True vegan goodness!

Idee siit.

kolmele-neljale

2016-06-26 16.29.13

Küüslaugukartulid (137 kcal/100 g):

  • 545 g kartuleid
  • 1 tl soola + veel maitsestamiseks
  • pipart
  • 25 g hakitud küüslauku
  • 2 spl oliiviõli (26 g)

Pane poolitatud kartulid koos 1 tl soolaga keevasse vette ja keeda neid 15 min kuni 20 minutit. Kurna hoolikalt.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja aseta sellele kartulid. Suru need käe (või kahvliga) nii katki, et need jääks ikka üheks tükiks. Raputa üle soola, pipra ja küüslauguga. Nirista peale oliiviõli. Pane kartulid 200-kraadisesse ahju 10 min kuni 15 minutiks, kuni need on krõbedad ja kuldsed.

2016-06-26 15.40.12.jpg2016-06-26 16.01.09.jpg

Avokaado-kookose kaste (139 kcal/100 g):

  • 2 väikest küpset avokaadot (227 g)
  • 200 ml lahjat kookospiima
  • ühe laimi mahl (20 ml)
  • soola, pipart

Pane köögikombaini avokaado, kookospiim, laimimahl, sool ja pipar ning töötle ühtlaseks. Maitse ja vajadusel timmi maitset.

Serveerimiseks:

  • peotäis peterselli
  • 1 spl sweet chilli kastet

Serveerimiseks pane taldrikule kartulid ja kaste. Nirista kartulitele veidi sweet chilli kastet ja soovi korral raputa peale ka hakitud peterselli.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s